Az Ericsson is kivonul Oroszországból

2022. augusztus 29. – 12:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Számos más cég után az Ericsson is bejelentette, hogy végleg felhagy oroszországi üzleti tevékenységével a következő hónapokban. A vállalat ideiglenesen már áprilisiban leállította oroszországi működését, a végleges kivonulásról azonban csak most döntöttek.

Az Ericsson a 400 oroszországi munkavállalójának anyagi segítséget fog nyújtani a bezárás miatt. A cég sokadik az Oroszországban bezáró vállalatok sorában, a Dell és a Nokia is kivonult a hadviselő országból.

Bár a bezárások közvetlenül és rövid határidőn belül nem gyakorolnak nagy hatást a háború kimenetelére, hosszú távon hozzájárulnak Oroszország technológiai lemaradásához. Az USA és az EU szankciói miatt, valamint a cégek kivonulása következtében ugyanis az ország nem jut hozzá a fejlesztésekhez szükséges alkatrészekhez, chipekhez, és szoftverekhez, ezzel pedig lemarad a nemzetközi gazdasági versenyben.

(Guardian)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!