A donyecki szakadárok vezetője együtt akar működni Észak-Koreával

2022. augusztus 17. – 09:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Észak-Korea és az oroszbarát Donyecki Népköztársaság „egyaránt előnyös kétoldalú együttműködést” fog kialakítani – közölte Gyenisz Pusilin donyecki szeparatista vezető a Kim Dzsongunnak írt levelében, jelentette szerdán az észak-koreai állami média.

Észak-Korea júliusban független államként ismerte el a két kelet-ukrajnai szakadár államot, a Donyecki (DPR) és a Luhanszki Népköztársaságokat (LPR). A lépéssel Észak-Korea Oroszország és Szíria után a harmadik ország lett, amely hivatalosan is elismerte a két szakadár államalakulatot. Ukrajna a lépés miatt azonnal megszakította kapcsolatait Phenjannal.

Pusilin a levélben gratulált Kimnek az augusztus 15-i felszabadítás napi ünnephez – jelentette az észak-koreai KCNA állami hírügynökség. „A donbaszi régió népei is a szabadságuk visszaszerzéséért és a történelem igazságáért küzdenek ma, ahogyan a koreai nép tette 77 évvel ezelőtt” – idézte a jelentés Pusilin levelét.

A donyecki vezető korábban azt mondta, reméli, hogy gyümölcsöző lesz az együttműködést és a kereskedelem fokozása Észak-Koreával. Az észak-koreai, az orosz és a szakadár régiók tisztviselői már tárgyaltak arról, hogy esetleg észak-koreai munkásokat küldenének Donyeckbe.

(Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!