A lengyel külügy odaszólt Olaf Scholznak

2022. augusztus 17. – 21:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Marcin Przydacz, Lengyelország külügyminiszter-helyettese bírálta Olaf Scholz német kancellárt, amiért ellenzi azt a javaslatot, hogy minden orosz állampolgárt tiltsanak ki az Európai Unióból.

Scholz hétfői olsói sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ez „nem az orosz nép háborúja, hanem Putyin háborúja”. Przydacz erre reagálva közölte a TVP1 lengyel állami tévécsatornán, hogy elutasítja a „jó oroszok és a rossz cár” gondolatát.

„[Scholz] nem olvasta el azokat a jelentéseket, amelyek arról szólnak, hogy az egyszerű oroszok körében óriási a támogatottsága Vlagyimir Putyin politikájának, talán nem látta azokat a videókat, amelyeken az emberek Z szimbólumokkal felszerelkezve gyülekeznek” – mondta. Az orosz társadalmat szerint is évszázadok óta propagandával táplálják, és „egy olyan imperialista álomban él, amelyben a helyzete attól függ, hány területet foglal el, hány országot hódít meg”.

(via The Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!