Az ukrán védelem állítja, nem vesztettek egy HIMARS-ot sem

2022. augusztus 17. – 21:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A háború kezdete óta Ukrajna sorra kapja Nyugatról a jobbnál jobb fegyvereket, az egyik leghatékonyabb eszköz, amit az USA küldött nekik, az úgynevezett HIMARS-rendszer (High Mobility Artillery Rocket System). Ebből az egyszerre több rakétát kilőni képes fegyverből már legalább 20 darabot kapott az ukrán védelem, amely jellemzően orosz lőszerraktárak, parancsnoki állások és légvédelmi állások támadására használta őket.

Az első HIMARS-szállítmány érkezőse óta téma, hogy Oroszország meg tudott-e semmisíteni ezekből az eszközökből, az orosz fél többször is azt állította, hogy igen, a rakétavetők egy részét likvidálták. Az ukrán védelmi minisztérium most Twitteren tagadta ezt, állításuk szerint egyetlen egy HIMARS sem pusztult még el, miközben az orosz csapatok elit egységeinek 30 százaléka elesett a harcok folyamán. Ugyanebben a posztban közölték azt is, hogy tervük továbbra is minden elfoglalt terület visszaszerzése.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!