A német kancellár, a francia elnök és az olasz kormányfő érkezik ma Kijevbe

2022. június 16. – 08:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olaf Scholz kancellár Emmanuel Macron francia elnökkel és Mario Draghi olasz államfővel együtt Ukrajnába utazott – írja csütörtök reggel a német közszolgálati televízió, a ZDF. (A portál már szerda éjszaka beszámolt arról, hogy a három európai vezető úton van Kijevbe).

A ZDF szerint Scholz, Macron és Draghi a lengyelországi Rzeszow városában találkozott, ahonnan szárazföldi úton Ukrajnába utaznak. A látogatással Ukrajna támogatását erősítik meg, a német tévé értesülései szerint valószínűleg konkrét segélyajánlatokkal érkeznek az országba.

Ukrán tisztségviselők korábban mindhármukat azzal vádolták, hogy túlságosan óvatosan fogalmaznak a háborúval kapcsolatban, mert félnek az esetleges orosz retorziótól. Scholz korábban azt mondta, hogy elmegy Kijevbe, azt nem egy napra teszi egy fénykép kedvéért, mindenképp nagy tervekkel érkezne.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!