Az ENSZ szerint több mint 1300 civil halt meg Mariupolban

2022. június 16. – 20:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ emberi jogi főbiztosa, Michelle Bachelet szerint a Mariupolért folytatott harc során „súlyosan megsértették” a nemzetközi emberi jogokat. Az oroszok által elfoglalt város helyzetéről szóló jelentést ismertetve azt mondta, hogy a „tragédia” még messze nem ért véget, és a pusztítás teljes mértéke még mindig nem ismert. Az ENSZ eddig 1348 civil halálos áldozatot igazolt Mariupolban, de Bachelet szerint a civil áldozatok végső száma ennél több ezerrel magasabb lesz. A jelentések szerint több mint kétezer ukrán katona esett hadifogságba a városban. Arról, hogy milyen az élet az oroszok által „felszabadított” Mariupolban, ebben a cikkben írtunk.

Az ENSZ emberi jog szervezete (OHCHR) által csütörtökön közzétett legfrissebb jelentés szerint a háború kezdete óta legkevesebb 4481 civil halt meg Ukrajnában, 5565 civil pedig megsebesült. A legtöbb civil áldozatot a nehéztüzérségi lövedékek, a rakéta- és légicsapások okozták. Az OHCHR úgy véli, az áldozatok tényleges száma ennél jóval magasabb, az oroszok által megszállt területekről nem állnak rendelkezésre friss információk.

(Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!