Nem volt győzelmi bejelentés az RMDSZ eredményhirdető sajtótájékoztatóján

2024. június 9. – 22:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Az exit poll szép kerek számot adott, én bízom abban, hogy meglesz az ötszázezer szavazat” – mondta Kelemen Hunor az urnazárás utáni sajtótájékoztatón, ahol korántsem volt felhőtlen a hangulat, mert a kerek öt százalék az bármikor 4,9-be fordulhat, ami azt jelenti, hogy ha csak hajszálnyival is, de a bejutási küszöb alatt marad az RMDSZ, ami az EP-választásokat illeti.

Kelemen Hunor az urnazárás utáni sajtótájékoztatón, mellette Csoma Botond szóvivő és az RMDSZ két EP-képviselőjelöltje – Fotó: Tóth Helga / Transtelex
Kelemen Hunor az urnazárás utáni sajtótájékoztatón, mellette Csoma Botond szóvivő és az RMDSZ két EP-képviselőjelöltje – Fotó: Tóth Helga / Transtelex

Az önkormányzati választások tekintetében sokkal lazább volt, az RMDSZ adatai szerint meg tudják őrizni azokat a településeket, ahol eddig is RMDSZ-es polgármester volt, tehát mintegy 200 polgármestere lesz a szövetségnek. Kelemen külön kiemelte, hogy nagyon bízik abban, hogy Soós Zoltán Marosvásárhelyen és Kereskényi Gábor Szatmárnémetiben is megnyeri a helyhatósági választásokat. Abban is bízik, hogy a megyei tanácselnökök is a helyükön maradnak, jelentette ki az RMDSZ elnöke.

„Talán a legnehezebb kampányon vagyunk túl” – jelezte zárógondolatában, majd megköszönte azoknak, akik „megértették a választások tétjét, és szavazataikkal támogatták az RMDSZ-t”.

A rövid bejelentést megismételte román nyelven is a szövetségi elnök, majd visszavonult, a sajtónak nem volt lehetősége kérdéseket feltenni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!