Elérhetetlenné vált a zabolai születésű K. Endrének tulajdonított Facebook-oldal

2024. február 16. – 09:34

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök este még posztolt a K. Endrének tulajdonított A bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese voltam nevű Facebook-oldal, péntek reggelre viszont eltűnt – írta a 444 nyomán a Telex.

Először nem sokkal Novák Katalin lemondása előtt jelent meg egy hosszú írás a Facebook-oldalon. Ebben a magát K. Endrének nevező szerző tulajdonképpen azt állította, hogy ártatlanul ítélték el, koncepciós eljárás folyt ellene, miközben ő buktatta le az egyik pedofil nevelőt. És azt írta, csalódott Magyarországban, feleségével haza szeretnének költözni Erdélybe, aminek a Transtelex a Kovászna megyei Zabolán nézett utána. A K. Endre nevében posztoló szerző állítása szerint a kegyelmi kérvényt K. Endre felesége nyújtotta be.

Az írásról a kormánypárti sajtó is beszámolt, majd néhány órán belül törölték az erről szóló cikkeket. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének felesége a Blikknek később úgy nyilatkozott, hogya 12 oldalas írás valóban K. Endrétől származik.

A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként kényszerítés és zsarolás miatt elítélt férfinek tulajdonított oldal csütörtök este ismét posztolt, ebben a bejegyzésben a szerző „ócska, álságos lejárató propagandát” és „inkvizíciós és igaztalan médiahisztériát” emlegetett. „Felháborítónak tartom, hogy a csahos média már szülőfalumban is rossz híremet kelti és megpróbálja megosztani a helyi közösséget, akik ezt úgysem fogják hagyni” – írta. Elítélte a „bosszúszomjas, istentelen gyűlölködőket” is, akiknek nem elegendő Novák lemondása, Varga visszavonulása.

A bejegyzések péntek reggelre elérhetetlenné váltak, és az oldalt sem lehet már megtalálni a Facebookon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!