Ismét megszólalt K. Endre, a gyűlölködőknek üzent és az irgalmat kérte számon

2024. február 15. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

A bicskei gyerekotthon elítélt igazgatóhelyettese, K. Endre újabb nyilvános poszttal jelentkezett. K. Endrének ez már a második posztja. Az elsőben tagadta, hogy pedofil bűncselekmények elkövetésében segédkezett, koncepciós eljárásnak nevezte az ellen folyó pert és azt állította, hogy nem ő, hanem a felesége írta meg a kegyelmi kérvényt.

A bicskei gyerekotthon szexuális erőszakért elítélt volt igazgatójának bűntársa, akinek Novák Katalin államfő és Varga Judit akkori igazságügyi miniszter kegyelmet adott, ezúttal arról ír, hogy sajnálja a két politikus lemondását, és a gyűlölködőknek is üzen:

„A nyilatkozatom megjelenése után sokan együttérzésüket fejezték ki felém, miután megismerték a tényeket. Ezt köszönöm és egyúttal jó látni azt, hogy egyre többen rájönnek a kegyelmi ügyem miatti hisztéria valós hátterére. És nem dőlnek be a keresztény irgalom fogalmát és a kegyelem intézményét nem ismerő bosszúszomjas, istentelen gyűlölködőknek, akiknek már a két tisztességes hölgy szerintem nem indokolt lemondása sem elég, hanem ócska, álságos lejárató propagandával most már mindenkit besároznának, aki nem az ő szekerüket tolja, és azokat szolgálják, akiknek a pedofília elleni és szexuális torzítás elleni gyermekvédelem soha nem volt fontos, sőt ahol lehetett azt akadályozták.”

K. Endre ismét megemlíti, hogy hazaköltözne Erdélybe, ugyanakkor azt állítja, hogy a „csahos média” rossz hírét kelti szülőfalujában: „Végül elmondtam, hogy nagyon sajnálom a kegyelmi döntés miatt a köztársasági elnök asszonynak és a volt igazságügyi miniszter asszonynak is le kellett mondania az inkvizíciós és igaztalan médiahisztéria hatására, továbbá az engem ismét besározó médiakampány hatására elgondolkodom azon, hogy visszaköltözöm Erdélybe, ahol felmenőim is hozzá hasonló, köztiszteletben álló pedagógusok voltak és ahol idős édesanyám él. Felháborítónak tartom, hogy a csahos média már szülőfalumban is rossz híremet kelti és megpróbálja megosztani a helyi közösséget, akik ezt úgysem fogják hagyni.”

A Transtelex riportere hétfőn járt a háromszéki Zabolán, ahol arról érdeklődtünk a helybéliektől, hogy hallották-e K. Endre kegyelmi botrányának hírét. A megszólalások alapján vegyes kép rajzolódott ki: egyesek hazavárják K. Endrét, mások azt szeretnék, ha nem mutatkozna Zabolán. Olyan vélemények is voltak, amelyek szerint Novák és Varga mellett Orbán Viktornak is le kellett volna mondania.

Először nem sokkal Novák Katalin lemondása előtt jelent meg egy hosszú írás a Facebook-oldalon. Ebben a magát K. Endrének nevező szerző tulajdonképpen azt állította, hogy ártatlanul ítélték el, koncepciós eljárás folyt ellene, miközben ő buktatta le az egyik pedofil nevelőt. A K. Endre nevében posztoló szerző állítása szerint a kegyelmi kérvényt K. Endre felesége nyújtotta be.

Az írásról a kormánypárti sajtó is beszámolt, majd néhány órán belül törölték az erről szóló cikkeket. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese a Blikknek később úgy nyilatkozott, hogy a 12 oldalas írás valóban tőle származik. K. Endre a bulvárlapnak is megismételte, hogy ártatlan, nem követett el semmiféle jogsértést. A bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként kényszerítés és zsarolás miatt elítélt férfi arról is beszélt: sajnálja, hogy Nováknak Katalinnak és Varga Juditnak az ő kegyelme miatt kellett lemondania.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!