Panziótűz: a nyomozók csonttöredékeket találtak a helyszínen

2023. december 29. – 12:44

Másolás

Vágólapra másolva

Több csonttöredéket találtak a nyomozók a Ferma Dacilor panzió elszenesedett romjai között. A csonttöredékeket Bukarestbe küldték genetikai szakértői vizsgálatra, a helyszínt lezárták – közölték pénteken ügyészségi források az Agerpres hírügynökséggel.

A panziótűznek eddig hét halálos áldozatát azonosították be a hozzátartozóktól kapott DNS-minták alapján. A megtalált csontdarabok valószínűleg a nyolcadik, mindeddig eltűntnek nyilvánított személy földi maradványai.

A halálos áldozatok között van a hadsereg hírszerzési főigazgatóságát (DGIA) vezető Petru Băiceanu tábornok fia, a 21 éves Vlad Băiceanu, a panzió tulajdonosának, Cornel Dinicunak egyik gyermeke, valamint Lucian Ene – akinek a tulajdonos násznagya volt – és annak két fia, illetve egy szociológia szakos másodéves egyetemista lány és a barátja.

Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indult büntetőeljárás.

Kedden reggel ütött ki tűz a Prahova megyei Tohaniban működő Ferma Dacilor panzióban. Mint kiderült az épületnek 2019-ben nem volt sem építési, sem tűzvédelmi engedélye, és egy alapfokú bíróság már azt is kimondta, hogy le kell bontani.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!