Panziótűz: megtalálták a hetedik áldozat elszenesedett holttestét

2023. december 27. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálták szerdán a tűzoltók a Ferma Dacilor panziónál történt tűzeset hetedik halálos áldozatának, egy kiskorúnak az elszenesedett holttestét.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint egy további személyt még keresnek.

Az intézmény közölte azt is, hogy ügyben nyomozás zajlik az Országos Kriminológiai Intézet szakértőinek bevonásával, a vizsgálat egyik célja a tűz okainak feltárása.

A Prahova megyei ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indított büntetőeljárást. Vádhatósági források az AGERPRES-nek elmondták: a nyomozók az sem zárják ki, hogy szándékos gyújtogatás okozta a tragédiát a Tohani faluban leégett panziónál.

Kedden a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közölte, hogy a Ferma Dacilor panziónak nem volt tűzvédelmi engedélye. A tájékoztatás szerint az intézmény 2019-ben ellenőrzéseket végzett a vendéglátóipari egységnél, és a felügyelőik hat szabálytalanságot találtak, amelyekre figyelmeztették a létesítményt működtető vállalkozást.

A felügyelőség közölte azt is: az akkori ellenőrzéseken megvizsgált dokumentumokból nem derült ki a panzió megnyitásának időpontja, 'ami alapján megállapítható lett volna, hogy a vállalkozásnak kell-e igényelnie tűzvédelmi engedélyt'.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) kedd este előzetes jelentést kért a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőségtől a kedden legégett Ferma Dacilor panziónál végzett korábbi ellenőrzéseiről.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!