Panziótűz: gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával vizsgálódik az ügyészség

2023. december 26. – 19:28

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este elkezdik a kihallgatásokat a Prahova megyei Tohaniban leégett Ferma Dacilor panzió ügyében, értesült a News.ro. Az ügyészég gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indított eljárást.

A hírportál szerint többekben felmerült, hogy a tüzet szándékosan okozta valaki, és az ügyészségi források szerint semmilyen feltételezés nem zárható ki.

Virgiliu Nanu, Prahova megye prefektusa kedd délután azt mondta, a nyomok arra utalnak, hogy a tűz a padlástérből indult el.

A DNA újranyitja a panziót érintő, nemrég lezárt dossziét

A panzió működését az Országos Korrupcióellenes Ügyészség is vizsgálta, de márciusban lezárták az ügyet. A keddi tűzeset miatt azonban szerdán folytatják a nyomozást, értesült a Digi24.ro.

A DNA információi szerint a Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) 2019-ben túl engedékenyen kezelte a szabálytalanul, tűzvédelmi engedély nélkül működő panziót, és ugyanabban az évben az ISU helyi vezetősége éppen ott tartott ünnepséget. Az egyelőre nem világos, hogy a DNA miért zárta le márciusban ezt az ügyet.

A Ferma Dacilor panzió kedd reggel lobbant lángra, a tűzoltók több órán át küzdöttek a több mint 1000 négyzetméteren elterjedt tűzzel. A vendégek közül nyolcan nem tudtak kimenekülni az égő épületből, négy felnőtt és egy kiskorú elszenesedett holttestét már megtalálták, egy felnőttet és két kiskorút még keresnek. A tűzben ketten megsérültek, egy 47 éves nő testfelületének 5 százaléka égett meg, a plasztikai sebészeti osztályon kezelik, 16 éves fia testfelületének 8 százaléka égett meg, őt egy bukaresti kórházba szállították. A mentőakció kedd éjszaka is folytatódik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!