Szobatárs: Dávid életrevaló, vidám fiú volt

2023. december 19. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

A sajtónak nyilatkozott László Barna, az elhunyt Dávid szobatársa, aki utoljára látta őt élve. Azt mondja, hogy pár perccel a tragédia előtt hagyta el a szobát, ekkor Dávidon fülhallgató volt, készült lefeküdni.

Pár perc múlva, alighogy elköszönt tőle, és kilépett az utcára, óriási robajt hallott, majd hatalmas porfelhő emelkedett fel, Barna azt hitte, rádőlt egy fa. Majd osztálytársai hívták telefonon, és elmondták, összedőlt a bentlakás. Visszasietett a helyszínre, amikor odaért és látta, hogy néz ki az épület, már sejtette, hogy baj van, mert Dávidot nem találták sehol.

Úgy írta le a szobatársát, mint nagyon életrevaló, vidám fiút, akivel sokat lehetett nevetni és szórakozni. Talpraesett, szemfüles, a nehézségeket vállaló és leküzdeni kész, az életben boldogulni kívánó, az érvényesülés útjait kereső barátként marad meg meg emlékeiben, mondta László Barna.

A romok mellett most 30 diák áll néma csendben, és nézik az összedőlt épületet.

Az érsek bejelentkezett a kórházba, meg fogja látogatni azt a két lányt, akit Székelyudvarhelyen ápolnak.

A szülők hazavittek minden diákot, akik a kollégiumban laktak.

A sérültek állapotáról hamarosan hivatalosan is tájékoztatni fogják a sajtót.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!