Kallós Zoltán államtitkár: A diákoknak minden segítséget meg szeretnénk adni, amire szükségük van

2023. december 19. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

A diákokat, a tanári és a szülői közösséget megviselték a történtek, akinek gyereke van, aki szülőként szemléli a tragédiát, az pontosan tudja, hogy mit érezhetnek az érintettek, mondta Kallós Zoltán kisebbségi oktatásért felelős államtitkár, aki a Tamási Áron Gimnázium folyosóján nyilatkozott a Transtelexnek.

„Azért is jöttem, hogy együttérzésem, együttérzésünket fejezzem ki az iskolai közösségnek. Óriási tragédia történt, ami az egész iskolai közösséget megrázta. Osztozunk a gyászolók fájdalmában. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy lelki segítséget, lelki támaszt tudjunk nyújtani a gyerekeknek, az iskolaközösségnek, a szülőknek és tanároknak egyaránt” – mondta.

Mint Kallóstól megtudtuk, már kora reggel körvonalazódott az a 15-20 fős, Hargita megyei tanácsadókból, pszichológusokból álló csoport, amely majd a gyerekeknek segítséget nyújt. Mindenki segíteni szeretne, hogy a diákok minél könnyebben átvészeljék a helyzetet, mondta az államtitkár.

„A kivizsgálás során mindenképpen ki fog derülni, hogy ki vagy kik voltak a felelősek, és őket felelősségre fogják vonni, mert ami megtörtént, megengedhetetlen” – jelentette ki az államtitkár.

Kallós Zoltán és az oktatásügyi miniszter is jelenleg a szakértők véleményére vár. „Folyik egy rendőrségi kivizsgálás, egy adminisztratív ankét is. Most meg fogják vizsgálni, hogy ki kivel kötött szerződést, milyen alapon folytak a munkálatok” – részletezte Kallós. A sajtó azon felvetését, hogy a kivitelezés eltérhetett a jóváhagyott tervektől, Kallós nem szerette volna kommentálni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!