Gyertyagyújtásra érkeznek felváltva az osztályok a tragédia helyszínére

2023. december 19. – 12:41

Másolás

Vágólapra másolva

Reggel óta hullámzik a néma és gyászoló tömeg a Tamási Áron Gimnázium előtt: egész osztályok jönnek, hogy virággal és gyertyákkal búcsút vegyenek a tegnap elhunyt 17 éves diáktársuktól. Az osztályok összehangoltan jönnek, majd néhány perc ottlét után váltják egymást egy másik, akkor érkező osztállyal.

Úgy tűnik, az iskolában a tanítást felfüggesztették, ennek ellenére a diákok, tanárok az épületben vannak, mindenki feketében van. A város iskolapszichológusai is a tanintézményben vannak.

Kallós Zoltán államtitkár is említette, hogy a diákok számára elérhetővé teszik a pszichológiai tanácsadást, a Tamási Áron Gimnázium aligazgatója, Bekő Melinda Erzsébet közleményben erősítette ezt meg: „Iskolapszichológusokból illetve más segítő szakemberekből egy krízisintervenciós csoport állt össze. Rövidesen közzétesszük a neveket és az elérhetőségeket is az osztályfőnökökön és osztálytanítókon keresztül.”

Sorban érkeznek a Tamási Áron diákjai gyertyát gyújtani a baleset helyszínére – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos Sorban érkeznek a Tamási Áron diákjai gyertyát gyújtani a baleset helyszínére – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos
Sorban érkeznek a Tamási Áron diákjai gyertyát gyújtani a baleset helyszínére – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos

Az igazgatóhelyettes közleményében arról is ír, hogy nem tudják, hogyan következett be a tragédia, de együtt gyászolnak és együtt keresik a vigasztalást minden érintett diákkal, szülővel, a teljes iskolai közösséggel.

„Ezúton fejezzük ki őszinte együttérzésünket a gyászolókkal. Nincs szó, mely most gyógyíthatna! Kinek lenne annál nagyobb bánata, mint aki gyermekét siratja?

Ugyanakkor szívből kívánjuk kórházban fekvő diákjainknak a gyors gyógyulást, erősödést, mielőbbi hazatérést szerető családjuk karjába!

Az Alma Mater szeretetével gondolunk azokra a diákokra, akik a borzalom perceit átélték, akiknek anyagi javaik odavesztek, és életük egyik legnagyobb traumáját élték át. (…) A vigasztalódás, gyógyulás és megerősödés reményében adtuk ki e nyilatkozatot” – olvasható a közleményben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!