Tovább kampányol a PNL Marosvásárhelyen: belerángatnák a helyi tanácsot a DNA által indított Soós Zoltán elleni perbe

2023. november 6. – 16:18

Másolás

Vágólapra másolva

Határozatot fogadtatna el Marosvásárhely Helyi Tanácsával a Nemzeti Liberális Párt (PNL), hogy a helyi képviseletet beléptesse a DNA által Soós Zoltán polgármester ellen hivatali visszaélés miatt indított perbe, közölte a Nemzeti Liberális Párt marosvásárhelyi sajtóirodája.

A Zi de zi szerint a PNL bízik abban, hogy a tanács megszavazza a határozattervezetet a 224 914 lej összegű kár megtérítése érdekében. Az indoklást a marosvásárhelyi PNL négy helyi tanácsosa: Alexandru György, Horațiu Suciu, Bogdan Costin Voicu és Horea Șarlea írták alá.

Mivel azonban az RMDSZ többségben van a tanácsban, gyakorlatilag az RMDSZ-es frakció döntheti el, hogy belép-e az önkormányzat a perbe vagy sem. Ennek tudatában azonban kissé kampány szagú a PNL „jóhiszemű” kezdeményezése.

A nemzeti liberálisoknak nem ez az első húzása, hogy neki mentek Soós Zoltán polgármesternek. Dacára annak, hogy az RMDSZ kiegyezett a PNL-vel, így Vásárhely egyik alpolgármesterét ők nevesíthették, kevesebb mint egy évvel a választások előtt elindították kampányukat Soós ellen, és a vásárhelyi önkormányzatot tevékenységét bírálták, illetve közös román jelöltállításra buzdítottak.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a polgármesteri hivatalban történt alkalmazások ügyében négy rendbéli hivatali visszaélés vádja miatt indított büntetőeljárást Soós Zoltán polgármester ellen október végén. Amint a Transtelexen beszámoltunk róla a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és Soós Zoltán azt követően kerülhetett a DNA figyelmének a középpontjába, hogy a Recorder közzétett egy tényfeltáró anyagot arról, amelyben dokumentumok alapján bemutatták, hogy a polgármesteri hivatalban úgy írnak ki versenyvizsgát különböző posztok betöltésére, hogy az bizonyos érdekszférába tartozó embereknek kedvezzen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!