Elutasította a bíróság Boné Ferenc fellebbezését

2023. november 3. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

A kolozsvári táblabíróság elutasította Boné Ferenc fellebbezését az alapfokon kiszabott ítélet ellen, ezzel pedig lezárult a Molnár Beáta meggyilkolása miatt indult büntetőper. A pénteken kihirdetett jogerős ítélet szerint 21 év és 3 hónap börtönbüntetést kapott Boné Ferenc.

A férfit idén júliusban a Kolozs Megyei Törvényszék a maximálisan adható 20 éves börtönbüntetésre ítélte Molnár Beáta meggyilkolása miatt. A korábbi, szintén egy nő ellen elkövetett erőszakos cselekménye miatt, amiért a bíróság korábban 1 év 3 hónap felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá, összesen 21 év és 3 hónap börtönre ítélték. A pénteken kihirdetett végleges ítélet szerint ugyanakkor a büntetéséből levonják azt a másfél évet, amit előzetes letartóztatásban töltött.

A pénteki ítélet szerint Bonénak az alapfokú ítéletben kihirdetett 21 401 lejes perköltség mellett még 3275 lejt kell kifizetnie ugyanezen a jogcímen. Ugyanakkor 10 113 lejes anyagi és 150 ezer eurós erkölcsi kártérítést ítélt meg a Molnár család számára.

Boné Ferenc tavaly májusban gyilkolta meg Molnár Beátát, majd megpróbált elmenekülni az országból. A rendőrség Nagyváradon, egy használaton kívül lévő tehervagonban fogta el. Boné már ekkor beismerte tettét. Végül tavaly szeptemberben állították bíróság elé emberölés vádjával, de többször is halasztottak az ügyben. A törvényszék sokáig egy pszichiátriai szakvéleményre várt a Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézettől, amely végül idén tavaszra megállapította, hogy Boné beszámítható volt a bűncselekmény elkövetésekor. Az ügyész a törvény által megszabott maximális, 20 éves letöltendő börtönbüntetést kérte az ügyben. Boné Ferenc védőügyvédje viszont azt kérte a bírótól, hogy egyharmadával csökkentse a várható büntetést, a vádlott ugyanis beismerte tettét, és együttműködött a vizsgálati szervekkel. Végül a törvényszék elutasította Boné ügyvédjének a kérését, és a pénteken kihirdetett döntésével a fellebbviteli bíróság megerősítette a törvényszék ítéletét.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!