Lezárták a nyomozást, emberölés vádjával állítják bíróság elé Boné Ferencet

2022. szeptember 13. – 16:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölés vádjával állítják bíróság elé Boné Ferencet, aki május végén fojtotta meg barátnőjét, Molnár Beátát. A kolozsvári ügyészség közleménye szerint lezárták a nyomozást, és az ügyet átküldik a bíróságra.

A gyilkosság az elkövető gépkocsijában történt: Boné nekiesett áldozatának, és addig fojtogatta, amíg barátnője belehalt. Ezután Boné a holttestet a csomagtartóba tette, visszautazott Kolozsvárra, onnan pedig Nagyváradra, azonban útközben a Bihar megyei Nagybáród határában, a sűrű növényzet között hagyta áldozata holttestét.

Az autóját találták meg először, az aradi rendszámú szürke Dacia Logan Nagyvárad Velence nevű városrészében, a CFR vasútállomás közelében parkolt. A férfit a rendező-pályaudvaron találták meg, ahol egy tehervagonban bújt el.

Az előzetes letartóztatásba helyezett Boné beismerő vallomást tett. Az eredetileg 30 napra kért letartóztatást többször meghosszabbította az ügyészség, és a közlemény szerint a bűnvádi eljárás alatt is letartóztatásban marad a vádlott.

A májusban történt tragédia a teljes romániai közvéleményre mély hatással volt. A 30 éves Molnár Beáta az erdélyi kulturális élet aktív szereplője volt, a Sapientia egyetem kolozsvári karán előadójaként ott dolgozott, ahonnan Bonét két évvel ezelőtt saját kérésére elbocsátották korábbi bántalmazásos esete nyilvánosságra kerülése idején. Boné akkor a nyílt utcán verte meg akkori barátnőjét, amiért egy éves és három hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott. A közlemény értelmében az ügyészek azt is figyelembe vették a vád megfogalmazásakor, hogy az elkövető visszaeső bűnöző, hiszen 2020-ban is vád alá helyezték és elítélték. A Btk. hatályos cikkelye értelmében az elkövetőt 10 és 20 év közötti szabadságvesztésre ítélhetik emberölés miatt.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!