20 év börtönt kér az ügyészség Boné Ferenc ügyében, megvan az ítélethozatal dátuma

2023. június 6. – 12:08

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden újra elővették a Boné Ferenc által elkövetett gyilkosság ügyében indított büntetőpert a Kolozs Megyei Törvényszéken, a vádlott is jelen volt, írja a Szabadság.

A helyi lap beszámolója szerint a bíró megállapította a tárgyaláson, hogy a Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézet csatolta az iratcsomóhoz az újabb pszichiátriai vizsgálat eredményét, amely kimutatta:

a gyilkosság elkövetése pillanatában beszámítható állapotban volt.

Az ügyész a törvény által megszabott maximális, 20 éves letöltendő börtönbüntetést kérte. Boné Ferenc védőügyvédje viszont azt kérte a bírótól, hogy egyharmadával csökkentse a várható büntetést, a vádlott ugyanis beismerte tettét, és együttműködött a vizsgálati szervekkel.

Az ítélethozatal július 6-án lesz.

Boné Ferencet múlt év május végén fogta el a rendőrség Nagyváradon. Egy használaton kívül lévő tehervagonban bújt el a rendőrök elől. Elfogása után beismerte, hogy május 21-én meggyilkolta Molnár Beátát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!