Bíróság elé áll a 12 éves kislány meggyilkolásával és a holttest kanapéba rejtésével vádolt férfi

2023. október 19. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

A 12 éves kislány megölésével és holttestének a kanapé tárolójába rejtésével vádolt férfit súlyos emberölés bűntette miatt bíróság előtt kell felelnie – jelentette be Adrian Cuculis ügyvéd a News.ro szerint.

Az ügyészség még nem közölte a vádiratot, de az ügyet október 4-én iktatták a bukaresti bíróságon. A kislány családjának három tagja, köztük a kislány édesanyja és a gyilkossággal vádolt M. Ș. élettársa, Monica Simona Iftimovici is polgári peres fél az ügyben. A család 200 ezer eurós kártérítést követel.

„A 12 éves kislány gyilkosa, M. Ș. súlyos gyilkosság és rablás gyanúja miatt kerül bíróság elé. Legalább 20 év börtönbüntetésre számíthat. A férfi ékszereket lopott, hogy biztosítsa a szökését, a 12 éves kislányt megölte és a testét 2 zsákban rejtette el a kanapé alá” – mondta Adrian Cuculis ügyvéd.

Mint írtuk, a kislány az édesanyjával és annak barátjával élt egy lakásban Bukarestben. Június 3-án a fővárosi rendőrséget egy lakástulajdonos értesítette róla, hogy egy kanapéba rejtve műanyag zacskókat talált, amely rothadó szagot áraszt. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elhunyt egy 12 éves kiskorú volt, akit apja genetikai vizsgálata alapján azonosítottak. A lány biológiai apja az, aki május elején bejelentette a lány eltűnését.

A boncolást végző igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a kanapé tárolójában holtan talált 12 éves lány nyakára egy zsinór volt tekerve. A gyilkosság után az anya és barátja elhagyta az országot, a nőre Spanyolországban bukkantak. A nő később egyedül jött vissza Romániába, hogy a nyomozók kihallgassák. A barátját Hollandiában helyezték előzetes letartóztatásba, és augusztusban adták ki Romániának.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!