Bíróság elé áll a 12 éves kislány meggyilkolásával és a holttest kanapéba rejtésével vádolt férfi

2023. október 19. – 10:44

Másolás

Vágólapra másolva

A 12 éves kislány megölésével és holttestének a kanapé tárolójába rejtésével vádolt férfit súlyos emberölés bűntette miatt bíróság előtt kell felelnie – jelentette be Adrian Cuculis ügyvéd a News.ro szerint.

Az ügyészség még nem közölte a vádiratot, de az ügyet október 4-én iktatták a bukaresti bíróságon. A kislány családjának három tagja, köztük a kislány édesanyja és a gyilkossággal vádolt M. Ș. élettársa, Monica Simona Iftimovici is polgári peres fél az ügyben. A család 200 ezer eurós kártérítést követel.

„A 12 éves kislány gyilkosa, M. Ș. súlyos gyilkosság és rablás gyanúja miatt kerül bíróság elé. Legalább 20 év börtönbüntetésre számíthat. A férfi ékszereket lopott, hogy biztosítsa a szökését, a 12 éves kislányt megölte és a testét 2 zsákban rejtette el a kanapé alá” – mondta Adrian Cuculis ügyvéd.

Mint írtuk, a kislány az édesanyjával és annak barátjával élt egy lakásban Bukarestben. Június 3-án a fővárosi rendőrséget egy lakástulajdonos értesítette róla, hogy egy kanapéba rejtve műanyag zacskókat talált, amely rothadó szagot áraszt. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az elhunyt egy 12 éves kiskorú volt, akit apja genetikai vizsgálata alapján azonosítottak. A lány biológiai apja az, aki május elején bejelentette a lány eltűnését.

A boncolást végző igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a kanapé tárolójában holtan talált 12 éves lány nyakára egy zsinór volt tekerve. A gyilkosság után az anya és barátja elhagyta az országot, a nőre Spanyolországban bukkantak. A nő később egyedül jött vissza Romániába, hogy a nyomozók kihallgassák. A barátját Hollandiában helyezték előzetes letartóztatásba, és augusztusban adták ki Romániának.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!