Megfojthatták a Bukarestben egy kanapé tárolójában holtan talált kislányt

2023. június 8. – 10:31

Másolás

Vágólapra másolva

A boncolást végző igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a kanapé tárolójában holtan talált 12 éves lány nyakára egy zsinór volt tekerve. A dcnews.ro szerint az erre utaló sérülés nyomát korábban a holttest állapota miatt nem vették észre. A gyerek teteme ugyanis a bomlás előrehaladott állapotában volt már, amikor megtalálták.

Mint írtuk, a kislány holttestét szombaton találták meg abban a bukaresti lakásban, amelyet korábban anyja és annak élettársa bérelt, azt követően, hogy a szomszédok erős szag miatt panaszkodtak. A személyazonosságát csak DNS-vizsgálattal tudták megállapítani.

A kislányt az apja nevelte, aki egy hónappal korábban már jelentette az eltűnését, azt azonban nem tudta, hogy hol lakott Bukarestben a volt élettársa, akinél a gyerek volt. A halott lány anyja és annak élettársa több mint egy hónapja hagyta el az országot, ezért az Europol segítségét kérték a felkutatásukhoz. Végül Spanyolországban bukkantak rájuk.

A nő a kihallgatáson azt mondta, nem tudott a lánya haláláról. Állítása szerint rövid időre elhagyta a lakást, és mire visszatért, a kislánya már nem volt ott, az élettársa pedig azt mondta, hogy visszament az apjához, akinél az állandó lakhelye volt.

Az Observatornews szerint a nőt szabadon engedte a spanyol rendőrség, az élettársa ellen viszont nemzetközi körözési parancsot adtak ki. A férfi Hollandiában tartózkodhat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!