A kanapé tárolóládájában találták meg egy 12 éves kislány holttestét

2023. június 6. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy bukaresti lakás kanapéjának tárolóládájában találták meg a 12 éves kislány holttestét néhány nappal ezelőtt, a lány édesanyját kedd reggel vették őrizetbe a spanyol hatóságok, miután a román rendőrség uniós szintű keresést adott ki rá, írja a Digi24.

A lány szülei elváltak, az apa május elején jelentette lánya és volt felesége eltűnését. A nő és jelenlegi élettársa albérlői voltak annak a lakásnak, ahol kislány holtestét megtalálták.

A műanyag zsákba csomagolt, oszlásnak indult holttestet szombaton találta meg a lakás tulajdonosa, miután az albérlői elhagyták az ingatlant. A fővárosi törvényszéki ügyészség hivatalból eljárást indított az ügyben, és a holttestet az Igazságügyi Orvostani Intézethez (INML) szállították, ahol megállapították, hogy az áldozat erőszakos halált halt.

A rendőrség kezdetben az elhunytról azt feltételezte, hogy az eltűnt nőről van szó, mivel a holttest már erőteljesen bomlásnak indult, csak DNS-vizsgálattal tudták megállapítani a személyazonosságot, és így derült ki, hogy a kislány holtestét találták meg.

Mint a hatóságok megtudták, a halott lány anyja és barátja több mint egy hónapja hagyta el az országot, ezért az Europol segítségét kérték a nő felkutatásához. Végül Spanyolországban bukkantak rá, ahol a spanyol rendőrség kihallgatja, és ha szükséges, megindítják az eljárást, hogy a nőt visszahozzák Romániába. A nő barátjának keresése, aki egyelőre fő gyanúsított a gyilkossági ügyben, még folytatódik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!