A kanapé tárolóládájában találták meg egy 12 éves kislány holttestét

2023. június 6. – 15:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy bukaresti lakás kanapéjának tárolóládájában találták meg a 12 éves kislány holttestét néhány nappal ezelőtt, a lány édesanyját kedd reggel vették őrizetbe a spanyol hatóságok, miután a román rendőrség uniós szintű keresést adott ki rá, írja a Digi24.

A lány szülei elváltak, az apa május elején jelentette lánya és volt felesége eltűnését. A nő és jelenlegi élettársa albérlői voltak annak a lakásnak, ahol kislány holtestét megtalálták.

A műanyag zsákba csomagolt, oszlásnak indult holttestet szombaton találta meg a lakás tulajdonosa, miután az albérlői elhagyták az ingatlant. A fővárosi törvényszéki ügyészség hivatalból eljárást indított az ügyben, és a holttestet az Igazságügyi Orvostani Intézethez (INML) szállították, ahol megállapították, hogy az áldozat erőszakos halált halt.

A rendőrség kezdetben az elhunytról azt feltételezte, hogy az eltűnt nőről van szó, mivel a holttest már erőteljesen bomlásnak indult, csak DNS-vizsgálattal tudták megállapítani a személyazonosságot, és így derült ki, hogy a kislány holtestét találták meg.

Mint a hatóságok megtudták, a halott lány anyja és barátja több mint egy hónapja hagyta el az országot, ezért az Europol segítségét kérték a nő felkutatásához. Végül Spanyolországban bukkantak rá, ahol a spanyol rendőrség kihallgatja, és ha szükséges, megindítják az eljárást, hogy a nőt visszahozzák Romániába. A nő barátjának keresése, aki egyelőre fő gyanúsított a gyilkossági ügyben, még folytatódik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!