Meghalt a crevediai robbanások egyik sérültje, háromra emelkedett a halálos áldozatok száma

2023. augusztus 31. – 10:33

Másolás

Vágólapra másolva

A tájékoztatás szerint a bukaresti Floreasca kórházban ápolt betegek egyike halt meg, akinek testfelületét több mint 90 százalékban égési sérülések borították.

A minisztérium közölte, az orvosok erőfeszítései dacára nem sikerült megmenteni a beteget, akinek nagyon kicsik voltak a túlélési esélyei. A szaktárca ugyanakkor együttérzéséről biztosította a gyászoló családot.

A crevediai robbanások halálos áldozatainak száma háromra emelkedett, írja az Agerpres.

Közel 8 évvel a Colectiv klubban történt tűzvész után Romániát ismét felkészületlenül érte egy nagyszabású tűzeset, több tucatnyi sérült szenvedett súlyos égési sérüléseket. A számok azt mutatják, hogy a legsúlyosabb égési sérültekkel járó epizódról beszélünk, amely a Colectiv óta történt az országban. A hatóságok ez alatt a 8 év alatt nem voltak képesek egyetlen égési sérülteket ellátó központot sem építeni. Az országban mindössze 24 kórházi ágy van a közepes égési sérültek kezelésére, a súlyos égési sérült betegek külföldre történő szállítása továbbra is az egyetlen járható út marad a válságos állapotban lévő emberek megmentésére.

A halálos áldozatokat is követelő balesetben 58 ember sérült meg súlyosan, miután szombat este két robbanás történt a Dâmbovița megyei Crevedia autógáz-töltőállomásán. Az első vizsgálatok azt mutatták, hogy a cég 2020-tól már nem rendelkezik engedéllyel. Az áldozatok között összesen 39 tűzoltó van, a sérültek közül tíz sebesültnek volt válságos az állapota. A község háromezer lakosát evakuálták a gázrobbanás 800 méteres körzetéből. A tragédia során nyolc ház is leégett, az ügyben négy bűnvádi eljárás indult.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!