Erdélyben nyaral Novák Katalin köztársasági elnök és családja

2023. augusztus 29. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Ezúttal családi kirándulás okán utazott Gyergyószentmiklósra Novák Katalin Magyarország köztársasági elnöke. Utazásáról Facebook-bejegyzésben számolt be. A megosztott képen az elnök és családja látható a Kis-Cohárdon.

Mint ismeretes, a Kis-Cohárd sziklája a Hagymás-hegységben, Hargita megye északkeleti részén, a Gyilkos-tó szomszédságában emelkedik 1344 m magasra.

Facebook-bejegyzése alapján, Novák Katalin vasárnap érkezhetett Erdélybe, hogy részt vegyen az új kenyér ünnepén a Hargita megyei Farcádon.

A köztársasági elnök nem először látogatott el Erdélybe: áprilisban részt vett Kölcsey Ferenc szobrának felavatásán Nagykárolyban, májusban a csíksomlyói búcsún. Útjait feszült pillanatok jellemezték. Nagykárolyban a román szélsőségesek okoztak zavargásokat, a búcsú után a román külügy kérte számon rajta, hogy magánlátogatása során „nem megfelelő nyilvános üzeneteket” fogalmazott meg. Amint a Transtelexen megírtuk, Novák Facebook-oldalán megjelent egy videó a búcsú után, amelyben a székely himnusz első szakasza hangzik el. Címként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk” sort emelte ki Magyarország elnöke.

Novák Katalin erdélyi látogatása előtt Kárpátalján és Kijevben járt, majd a Vatikánban és Rómában tett hivatalos látogatást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!