USR: A munkaügyi miniszter után Gabriela Firea családügyi miniszternek is távoznia kell tisztségéből

2023. július 13. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Marius Budăi munkaügyi miniszter lemondása után Gabriela Firea családügyi miniszternek is távoznia kell tisztségéből – véli Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke.

Cătălin Drulă egy csütörtöki Facebook-bejegyzésben azt írta, az a tény, hogy Gabriela Firea még tisztségben van, a voluntari-i idősotthonokban történtek miatt felháborodott polgárokkal szembeni megvetésről árulkodik.


„Marcel Ciolacu miniszterelnöknek kötelessége meneszteni Fireát. Bármilyen cinikus számításokat is végeznek a háttérben, azok nem írhatnak felül egy szükséges és kötelező gesztust. A Firea-Pandele klánnak nincs többé keresnivalója a kormány asztalánál” – fogalmazott bejegyzésében Drulă, a családügyi miniszter mellett annak férjére, Florentin Pandele voluntari-i polgármesterre utalva.

Bukarest volt főpolgármesterének, Gabriela Fireanak, illetve férjének összefonódásáról az idősotthonok ügyéről itt számoltunk be. Röviden elmondható azonban, hogy Gabriel Firea családügyi miniszter férje, Voluntari város polgármestere, Florentin Pandele egy szociális ellátási szerződést ítélt oda egy olyan egyesületnek, ahol feleségének barátnője, Ligia Gheorghe volt az alelnök. Az idősek otthonát működtető civil szervezet elnöke pedig a család egy másik barátja, Ștefan Godei, a fővárosi városháza egykori sofőrje. Godeit az időseket kizsákmányoló bűnbanda vezetőjeként tartják számon.

Az USR-elnök bejegyzése alá, hozzászólásban közzétett egy petíciót is, hogy az emberek aláírásukkal „segítsenek Ciolacunak bátorságot meríteni”. 15 000 ember aláírását tűzték ki célul, amiből hírünk megírásakor 11 156 ember már alá is írta.

Marius Budăi csütörtök reggel nyújtotta be a lemondását Marcel Ciolacu miniszterelnöknek, miután megbeszélést folytatott vele. Hivatalos források szerint Marius Budăi már a napokban, az idősotthonok botrányának kirobbanása óta készítette elő távozását a kormányból. A munkaügyi miniszter az elmúlt napokban többször is tárgyalt a miniszterelnökkel, de a döntés csak ma reggel született meg. A hivatalos bejelentésre a 11 órakor kezdődő kormányülésen került sor. Az Antena 3 forrásai szerint maga Marcel Ciolacu miniszterelnök volt az, aki lemondásra kérte a munkaügyi minisztert.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!