Kénytelenek voltak elhalasztani a 6. osztályosok szintfelmérőjét a sztrájk miatt

2023. május 23. – 11:46

Kénytelenek voltak elhalasztani a 6. osztályosok szintfelmérőjét a sztrájk miatt
Fotó: Inquam Photos / Octav Ganea

Másolás

Vágólapra másolva

Az általános tanügyi sztrájk miatt elmarad a 6. osztályosok május 24-re és 25-re tervezett országos felmérője, írja az Edupedu.ro.

Az oktatási minisztérium egy héttel későbbre, május 30-ra és 31-re tette át a hatodik osztályosok országos szintfelmérőjét, miután a szakszervezetek bejelentették, hogy a szintfelmérő tesztet nem tartják meg az általános sztrájk idején.

A hatodikosok május 30-án nyelv és kommunikációból, május 31-én matematika és természettudományból teszik írnak szintfelmérőt, amennyiben a sztrájk valóban nem tart többet egy hétnél. Kiss Imre Kovászna megye főtanfelügyelője a Transtelexnek korábban azt nyilatkozta, a sztrájk vélhetőleg a kormányváltásig fog tartani, azaz május 26-án véget érhet.

Mint a szintfelmérő elmaradásának lehetőségénél megírtuk, a Spiru Haret tanügyi szakszervezeti föderáció vezetője azt mondta, addig, amíg általános sztrájk van, nem jöhet szóba semmilyen oktatási tevékenység vagy kiértékelő.

A hétfőn indult általános sztrájkban több mint 150 ezer tanár és több mint 70 ezer kisegítő alkalmazott vesz részt. A kormány első javaslatait a szakszervezetek nem tartották elfogadhatónak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!