Elmaradhat a hatodikosok országos felmérője a sztrájk miatt

2023. május 22. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Az általános tanügyi sztrájk miatt elmaradhat a hatodik osztályosok május 24-re és 25-re tervezett országos felmérője, írta Marius Nistor szakszervezeti vezető közleményére hivatkozva az Edupedu.ro.

A Spiru Haret tanügyi szakszervezeti föderáció vezetője azt mondta, addig, amíg általános sztrájk van, nem jöhet szóba semmilyen oktatási tevékenység vagy kiértékelő. Marius Nistor szerint nincs esélye annak, hogy a hatodikosok országos felmérőjét ezen a héten megtartsák.

A hivatalos menetrend szerint május 24-én, szerdán nyelvből és kommunikációból, május 25-én, csütörtökön pedig matematikából és természettudományokból mérik fel a hatodik osztályosok képességeit.

A hétfőn indult általános sztrájkban több mint 150 ezer tanár és több mint 70 ezer kisegítő alkalmazott vesz részt. A kormány első javaslatait a szakszervezetek nem tartották elfogadhatónak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!