Megtalálták az Arad megyei csónakbaleset egyik gyerekáldozatát Makó közelében

2023. május 08. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Temes megyei sürgősségi felügyelőséget a Maros folyó magyarországi szakaszát átkutató kollégáik értesítették, hogy egy kisfiú holttestét találták meg. A kiskorúak feltehetően a Maroson történt tragédia áldozatai. A holttesteket Makó közelében találták meg, írta az Agerpres. Az Arad megyei rendőrség közleménye szerint hétfőn 14 óra körül arról értesítették őket a magyar hatóságok, hogy a kiskorú fiú holttestét a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították, ahol elvégzik az azonosítását.

Az esetet a rendőrség a túlélők nyilatkozatai alapján rekonstruálta, és kiderült, hogy április 30-án, a végzetes napon három aradi megyei család bulizott vízparton. Róbert, az egyik gyerek, akit eddig eltűntnek minősítettek, 11 éves lett, az ő születésnapját ünnepelték. A szülei néhány napja érkeztek haza Németországból.

Az összejövetelt a Maros jobb partján, Szemlak határában rendezték meg, ott grillezett és szórakozott a társaság. Az estét a víz túlpartján, Perjámos községben akarták befejezni, egy mulatóhelyiségben, ahonnan zeneszó szűrődött át hozzájuk. A felnőttek nem gondolva arra, hogy gyerekek vannak velük, hogy a csónakos részeg, és nincs mentőmellényük, útnak eredtek: 12-en szálltak be egy négyszemélyes csónakba.

A fából készült csónak azonban felborult alig néhány méterre a parttól. Három felnőttnek és három gyermeknek sikerült megmenekülnie, míg a túloldalon egy nőt és egy 3 éves gyermeket húztak ki a vízből, azonban a gyereket már nem tudták újraéleszteni a helyszínre érkezett mentőcsapatok.

A nyomozás során kiderült, hogy a csónakot vezető férfi ittas volt és nem rendelkezett forgalmi igazolvánnyal, a csónak pedig nem volt bejegyezve. Az alkoholszondás teszt 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a vérében, a kilélegzett levegőben 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki – közölték az aradi rendőrség képviselői közvetlenül az eset után. A csónakot vezető férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálatot indítottak, a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A hatóságok a Marosban eltűnt két férfit és két kiskorút az elmúlt napokban folyamatosan keresték, ehhez a magyarországi hatóságok segítségét is kérték. Az egyik felnőtt áldozatot, Bilibók Andrást május 7-én találták meg, a magyarországi hatóságok keresése következtében pedig a két gyereke közül a kisfiú holtteste is előkerült Makó közelében.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!