Megtalálták az Arad megyei csónakbaleset egyik gyerekáldozatát Makó közelében

2023. május 8. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Temes megyei sürgősségi felügyelőséget a Maros folyó magyarországi szakaszát átkutató kollégáik értesítették, hogy egy kisfiú holttestét találták meg. A kiskorúak feltehetően a Maroson történt tragédia áldozatai. A holttesteket Makó közelében találták meg, írta az Agerpres. Az Arad megyei rendőrség közleménye szerint hétfőn 14 óra körül arról értesítették őket a magyar hatóságok, hogy a kiskorú fiú holttestét a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították, ahol elvégzik az azonosítását.

Az esetet a rendőrség a túlélők nyilatkozatai alapján rekonstruálta, és kiderült, hogy április 30-án, a végzetes napon három aradi megyei család bulizott vízparton. Róbert, az egyik gyerek, akit eddig eltűntnek minősítettek, 11 éves lett, az ő születésnapját ünnepelték. A szülei néhány napja érkeztek haza Németországból.

Az összejövetelt a Maros jobb partján, Szemlak határában rendezték meg, ott grillezett és szórakozott a társaság. Az estét a víz túlpartján, Perjámos községben akarták befejezni, egy mulatóhelyiségben, ahonnan zeneszó szűrődött át hozzájuk. A felnőttek nem gondolva arra, hogy gyerekek vannak velük, hogy a csónakos részeg, és nincs mentőmellényük, útnak eredtek: 12-en szálltak be egy négyszemélyes csónakba.

A fából készült csónak azonban felborult alig néhány méterre a parttól. Három felnőttnek és három gyermeknek sikerült megmenekülnie, míg a túloldalon egy nőt és egy 3 éves gyermeket húztak ki a vízből, azonban a gyereket már nem tudták újraéleszteni a helyszínre érkezett mentőcsapatok.

A nyomozás során kiderült, hogy a csónakot vezető férfi ittas volt és nem rendelkezett forgalmi igazolvánnyal, a csónak pedig nem volt bejegyezve. Az alkoholszondás teszt 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki a vérében, a kilélegzett levegőben 0,31 mg/l tiszta alkoholt mutatott ki – közölték az aradi rendőrség képviselői közvetlenül az eset után. A csónakot vezető férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálatot indítottak, a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

A hatóságok a Marosban eltűnt két férfit és két kiskorút az elmúlt napokban folyamatosan keresték, ehhez a magyarországi hatóságok segítségét is kérték. Az egyik felnőtt áldozatot, Bilibók Andrást május 7-én találták meg, a magyarországi hatóságok keresése következtében pedig a két gyereke közül a kisfiú holtteste is előkerült Makó közelében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!