Megtalálták a Maroson történt csónakbaleset egyik áldozatának holttestét

2023. május 5. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi holttestét találták meg péntek délután a Maros Perjámos (Periam) és Egres (Igriș) közötti szakaszán, közölte a Temes Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) a News.ro szerint. A rendőrség megerősítette, hogy ő a vasárnap felborult csónak négy eltűnt utasának egyike.

A tájékoztatás szerint a helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy arról a 29 éves Arad megyei férfiról van szó, aki péntek este három más személlyel együtt eltűnt, miután a csónak, melyben ültek, felborult. A holttestet boncolás végett az Arad megyei törvényszéki orvostani intézetbe szállították. A tűzoltók és búvárok tovább folytatják a másik három eltűnt személy keresését.

A Perjámos mellett történt csónakbaleset áldozatait ötödik napja keresik a Temes, Arad és Krassó-Szörény megyei mentőalakulatok.

A katasztrófavédelem kedden a magyarországi hatóságok segítségét is kérte a Marosban eltűnt négy személy felkutatásához, a magyar egységek a folyónak a magyarországi Makó és a romániai Nagylak közötti szakaszán kezdték el a keresést.

A csónak a Temes megyei Perjámosnál borult fel vasárnap, rajta 12 személlyel. A balesetben meghalt egy 3 éves gyermek, négy személy – egy 29 és egy 31 éves férfi, valamint két gyermek – eltűnt.

A megyei rendőr-főkapitányság közlése értelmében a csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul 33 éves vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódnak. Hétfőn őrizetbe vették 24 órára, a továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!