A magyar hatóságok segítségét kérte a román katasztrófavédelem a Maroson történt csónakbaleset ügyében

2023. május 2. – 16:24

Másolás

Vágólapra másolva

A magyarországi hatóságok segítségét kérte a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség a vasárnapi csónakbaleset nyomán a Marosban eltűnt négy személy felkutatásához, írja az Agerpres.

A katasztrófavédelem tájékoztatása értelmében a magyar egységek már el is kezdték a keresést a folyónak a magyarországi Makó és a romániai Nagylak közötti szakaszán. A csónak a Temes megyei Perjámosnál (Periam) borult fel vasárnap, rajta tizenkét személlyel.

A megyei rendőr-főkapitányság hétfői közlése értelmében a Maroson elsüllyedt csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul 33 éves vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A rendőrségi információk szerint 20:40 körül indult el a csónakkal Perjámosból az Arad megyei Szemlak irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze 2-3 méterre a csónak elsüllyedt.

A balesetben meghalt egy 3 éves szemlaki gyermek, négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfi, valamint két nagylaki gyermek – pedig eltűnt, azóta keresik őket. A keddi keresőakcióban 31 Temes és Arad megyei katonai tűzoltó, egy búváregység és egy rohammentős egység vesz részt – közölték korábban a hatóságok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!