Csónakbaleset a Maroson: a csónakot vezető férfi ittasan és jogosítvány nélkül fuvarozta a 11 utast

2023. május 1. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

A vasárnap a Maroson elsüllyedt csónaknak nem volt forgalmi engedélye, vezetője pedig – egy 33 éves férfi – jogosítvány nélkül és ittas állapotban irányította a járművet. A férfit őrizetbe vették gondatlanságból elkövetett emberölés miatt – idézi az Agerpres az Arad megyei rendőrség közleményét.

A tájékoztatás szerint az illető vasárnap, április 30-án 20:40 körül indult el a csónakkal a Temes megyei Perjámosból az Arad megyei Szemlak irányába. Szemlak közelében tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, 5 felnőtt és 6 kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de parttól mindössze 2-3 méterre a csónak elsüllyedt.

A baleset következtében meghalt egy 3 éves szemlaki gyermek. A búvárok továbbra is keresnek egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfit, valamint két nagylaki gyermeket.

Mint kiderült, a csónakot vezető 33 éves férfi jogosítvány nélkül ült a vízi jármű kormányához, és légalkoholszintje 0,31 mg/l volt; ráadásul a csónaknak sem volt forgalmi engedélye – közölte a rendőrség.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!