Egyelőre maradnak a börtönben a Tate-fivérek

2023. január 10. – 22:11

Egyelőre maradnak a börtönben a Tate-fivérek
Andrew Tate és testvére, Tristan rendőrök kíséretében a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság székhelye előtt, Bukarestben, 2023. január 10-én – Octav Ganea / Inquam Photos / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti ítélőtábla határozata szerint a Tate testvérek, valamint Andrew barátnője és Luana Radu volt rendőrnő is előzetes letartóztatásban marad. Emellett kötelesek 500 lej bírósági költséget fizetni az államnak.

A Tate-fivéreket kedden reggel valamivel 9 óra előtt, megbilincselve kísérte be a rendőrség a fővárosi ítélőtábla tárgyalótermébe. A szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) december 29-én vette őket őrizetbe, majd 30 napos előzetes letartóztatásban maradtak, ez ellen nyújtottak be fellebbezést, erről tárgyaltak kedden a táblabíróságon.

Mint ahogy korábban a Transtelex is beszámolt róla, a DIICOT ügyészei lefoglalták az influenszerek lenyűgöző autókollekcióját, valamint több ingatlanjukat is, köztük azt a Bukarest melletti villát, ahol a hatóságok szerint legalább hat fiatal lányt szexuálisan kizsákmányoltak.

A 11 autó között, amelyet a szervezett bűnözés elleni ügyészek lefoglaltak, van egy Bugatti Chiron, amelynek értéke 3 millió dollár. De egy 380 ezer dollár értékű Rolls Royce Wraith, két Ferarri több mint félmillió dollár értékben, egy McLaren közel 400 ezer dollár értékben és egy Porsche GT Street is több mint 300 ezer dollár értékben. Ezek azok az autók, amelyek miatt Andrew Tate a közösségi médiában szópárbajt vívott a környezetvédelmi aktivistával, Greta Thunberggel. A járművek az ügy lezárásáig ügyészségi letétben maradnak.

A testvérpár romániai ügyleteiről számos részletet kiderített a hazai sajtó, például a villájuk szomszédságában élő embereket is felkeresték. A 44 éves Mihai Costicea, aki közvetlenül a szomszédban lakik, ezt nyilatkozta: „Mindannyian tudtuk, hogy mi történik ott, nem volt túl jól őrzött titok. Voltak olyan alkalmak, amikor láttam néhány nőt, akik a bungalóban éltek, teljesen meztelenül járkáltak és egyáltalán nem szégyellték magukat emiatt. Mindenféle dolgok történtek a házban, és nyilvánvaló volt, hogy mire használták.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!