A szomszédok szerint mindenki tudta, miért mászkáltak meztelen nők a Tate testvérek teraszán

2023. január 4. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

A letartóztatott influenszer körül még nem ültek el a hullámok, naponta derülnek ki újabb és újabb részletek a Tate testvérek ügyleteiről. Miközben Andrew Tate Twitter-fiókja még mindig aktív, és napi többször jelennek meg újabb és újabb tartalmak, mintha mi sem történt volna, a sajtó a volt kickbox-bajnok szomszédjaitól próbálja megtudni, hogy mit láttak, mit tudnak abból, ami az átkutatott ingatlanban történt. Mindeközben az ismert médiamogul és politikus, Cozmin Gușă lánya, Daria Gușă állt elő azzal a hírrel, hogy Tate bepróbálkozott nála is.

A két brit milliomos testvér, Andrew és Tristan Tate, akiket a DIICOT ügyészsége emberkereskedelem és nemi erőszak vádjával vett őrizetbe, péntek este 30 napos előzetes letartóztatásba került. A döntést a bukaresti bíróság hozta meg. A szervezett bűnözés elleni ügyészség vádjait Andrew Tate és testvére nem ismerik el.

Hogyan lehetséges, hogy még mindig aktív Tate Twitter fiókja?

Letartóztatása ellenére Tate a személyes Twitter-fiókján, ahol 4,3 millió követője van, még mindig számos bejegyzés jelenik meg naponta, adja hírül a Hotnews portál, amely átnézte a fiók legutóbbi posztjait.

A lap arról számol be, hogy Tate egyik legutóbbi posztja szerdán dél körül készült, amikor egy fotót tweetelt magáról egy magánrepülőgépnek tűnő gépen, a következő üzenettel: „Támogatom az utazás és a kaland iránti igényt, ami nekünk, férfiaknak fontos”.

Rejtélyes, látszólag mély filozofikus üzenettel bíró mondatokat és iszlám tanításokat posztol a letartóztatott influenszer, de a megszokott motivációs szövegek sem hiányoznak a tweetek közül.

Tate fiókja megosztotta Stirling Cooper pornószínész posztját is, aki arról írt, hogy „kezeskedik” a Tate testvérek ártatlanságáért, és azt állítja, hogy „nagy hatalommal rendelkező emberek mozgatják a szálakat és megpróbálják elhallgattatni őket”. „Személyesen ismerem ezeket az embereket és nem emberkereskedők” – tette hozzá Stirling.

Andrew Tate ügyvédje a sajtónak elmagyarázta, hogyan lehetséges, hogy a letartóztatott influenszer még mindig aktív a Twitteren. „Biztosan nincs lehetősége arra, hogy az őrizetből posztoljon. Valószínűleg egy közösségimédia-menedzser van megbízva ezzel a feladattal, aki ezt az oldalt kezeli” – mondta.

Fotó: Képernyőmentés Andrew Tate (CobraTate) egyik Twitter-videójából
Fotó: Képernyőmentés Andrew Tate (CobraTate) egyik Twitter-videójából

Most egy román parlamenti képviselő és médiamogul tizenéves lánya állítja, hogy Tate megpróbálta behálózni

Daria Gușă, akinek édesapja, Cozmin Gușă a Realitatea TV televíziós csatorna társtulajdonosa, arról beszélt a sajtónak, hogy szerinte ő az egyik, aki szerencsésen megúszta, hogy a testvérpáros szexchat-üzletébe belekeveredjen.

A jelenleg 19 éves lány elmondta, Tate az Instagramon keresztül vette fel vele a kapcsolatot, amikor ő még csak 16 éves volt. Azt állítja, hogy a férfi követni kezdte őt a közösségi médiában, mielőtt explicit üzenetekkel bombázta volna.

Meglepődve azon, hogy egy több millió követővel rendelkező férfi kapcsolatba lép vele, Daria elkezdett utánanézni, ki is az az Andrew Tate. „16 éves voltam, épp akkor hoztam létre egy Instagram-fiókot, de már külföldön tartózkodtam, Ausztriában tanultam. Gyanúsnak tűnt számomra, hogy egy több millió követővel rendelkező férfi, akiről még sosem hallottam, explicit üzenetet küld nekem, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy behálózzon.”

A szomszédok szerint nyílt titok volt, hogy mi zajlik az ingatlanban

A sajtónak sikerült elérnie Tate-ék bukaresti román szomszédját is, aki azt nyilatkozta, hogy szerinte nem tartottak fogva senkit abban a házban.

Az utca lakói, ahol a kérdéses ingatlan található, viszont a sajtónak elmondták, hogy köztudott volt, hogy a házban online chatszobák működnek, és hogy a nőket gyakran lehetett meztelenül látni az ingatlanban vagy a teraszon. Azt állították, hogy a négy nő közül három román és az egyik cseh volt.

A 44 éves Mihai Costicea, aki közvetlenül a szomszédban lakik, ezt nyilatkozta: „Mindannyian tudtuk, hogy mi történik ott, nem volt túl jól őrzött titok. Voltak olyan alkalmak, amikor láttam néhány nőt, akik a bungalóban éltek, teljesen meztelenül járkáltak és egyáltalán nem szégyellték magukat emiatt. Mindenféle dolgok történtek a házban, és nyilvánvaló volt, hogy mire használták.”

Hozzátette: „Csak az egyik lánnyal beszéltem, akit Bibianának hívtak, és Csehországból származott. Azt mondta nekem, hogy mindannyian chatszobákban dolgoznak, de hogy őszinte legyek, mindannyian nagyon elégedettnek tűntek, és mindig akkor mentek ki-be a házba, amikor csak akartak, nem volt az a benyomásunk, hogy akaratuk ellenére tartanák őket fogva.”

A telekkönyvi adatok szerint a bungalót 2018-ban vásárolta meg a Talisman Enterprises nevű cég, amelyet Tate alapított és tulajdonolt, de később a tulajdonjogot átruházta üzlettársára, Georgiana Naghelre.

A nyitott konyhával és terasszal rendelkező bungalót, amely egy kertre néz, egy korábban a Mihai Costicea tulajdonában lévő telken építették, amelyet egy helyi ingatlanfejlesztőnek adott el. Ő és más szomszédok azt is elárulták, hogy Tate-et rendszeresen látták az ingatlanban, és hogy ez tavaly április után még inkább jellemző volt, amikor a rendőrségi razziát követően a nők már nem tartózkodtak ott.

Egy másik, magát megnevezni nem kívánó szomszéd így nyilatkozott: „A tavaly áprilisi razzia után nem tudjuk, mi történt a lányokkal, de Georgiana gyakorlatilag beköltözött a bungalóba, ez azért volt szembeötlő, mert korábban nem tartózkodott mindig ott. Tate elég gyakran látogatta. Egy drága, puccos autóval érkezett és sok időt töltött itt. Nem tudtam, hogy ő és Georgiana miből élnek, de egyértelmű volt, hogy nagyon gazdagok. Sokat mesélt nekem a kutyáiról, akiket nagyon szeretett.”

A szomszéd még hozzátette: „Nem sokat beszéltem a lányokkal, amikor ott voltak, de azért elmondták, hogy chatszobákban dolgoznak. Mindannyian fiatalok és gyönyörűek voltak, és állandóan ki-be jártak a házba, ezért eléggé meglepett, amikor hallottam, hogy fogva tartják őket.”

A Tate testvérek tehát most 30 napos előzetes letartóztatásban maradnak és vagyonukat zárolták, de ügyvédje, Eugen Constantin Vidineac azt tervezi, hogy fellebbez a bíró döntése ellen. „A mi szemszögünkből nincs semmi alapja ennek a drasztikus intézkedésnek” – szögezte le.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!