Musk: Nem vettem részt Andrew Tate romániai szexpartiján

2023. január 1. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tesla és a Twitter tulajdonosa december 31-én először írta le nyilvánosan, hogy valóban nem vett részt a törcsvári halloween-bulin. Musk azért tartotta fontosnak leszögezni, hogy nem járt Romániában, mert az az információ kezdett el terjedni róla, hogy részt vett a nemrég emberkereskedelem vádjával letartóztatott Andrew Tate szexpartiján.

„A normálisak, akik még sosem hallottak Andrew Tate-ről, azt hiszik, hogy ő a Rumble tulajdonosa, és hogy Elon Musk elment az egyik szexpartijára, illetve hogy egy pizzásdoboz lett a végzete, mindez egy buta virális tweet miatt, amit újságírók (!!) posztoltak újra. A dezinformáció rossz, emberek” – írta Ian Miles Cheong influenszer a Twitteren.

Erre a posztra válaszolva Elon Musk annyit írt, hogy legjobb tudomása szerint sosem találkozott Tate-el és nem vett részt „azon a romániai halloween-partin” sem.

Október végén azzal telt meg a román sajtó, hogy az amerikai milliárdos a törcsvári Drakula-kastélyban készül halloween-partira a barátaival, de rövidesen kiderült, hogy Musk nem lépett be az országba, sőt, az is, hogy valójában hol bulizott.

Andrew Tate kickbox-bajnokból lett valóságshow-szereplőt és férfiinfluenszert, illetve testvérét, Tristan Tate-et, aki szintén egykori kickbox-bajnok, csütörtök este vette őrizetbe a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) Romániában. Szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal kapcsolatos bűncselekményekben folyik ellenük nyomozás, harminc napig előzetes letartóztatásban maradnak.

A Tate-testvérek letartóztatásának azért is lett hatalmas visszhangja, mert a napokban Andrew Tate és Greta Thungberg Twitter-csatáján pörgött az internet. A hímsoviniszta tartalmat terjesztő influenszert egyébként korábban kitiltották a közösségi médiából, Musk egyik első intézkedése Twitter-tulajdonosként azonban az volt, hogy a letiltott fiókok nagy részét visszaállíttatta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!