Habár a sajtó ezen pörgött a régióban, nem bulizott Elon Musk Erdélyben

2022. október 31. – 11:28

frissítve

Habár a sajtó ezen pörgött a régióban, nem bulizott Elon Musk Erdélyben
A Greenpeace Romania környezetvédő szervezet így üzent a törcsváron bulizó milliárdosoknak – Fotó: Flavius Croitoriu/a Greenpeace Romania Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk és Angelina Jolie az előzetes feltételezésekkel ellentétben nem lépett be Románia területére, nyilatkozta a Libertateának a román külügyminisztérium két, neve elhallgatását kérő munkatársa is.

Mint írtuk, a román sajtó napok óta arról cikkez, hogy a törcsvári kastélyban hatalmas Halloween-parti készül, amelyet állítólag a világ leggazdagabb embere, a Twitter új tulajdonosa, Elon Musk szervezett a barátai számára. Egy román vállalkozó, Dragoș Anastasescu a Euronewsnak azt nyilatkozta, hogy úgy tudja, Musk már péntek óta Romániában tartózkodik, egy brassói szállodában lakik, ahol „fontos embereket fogad”, és részt vesz a törcsvári partin.

A helyszínen senki sem látta Elon Muskot, de Angelina Jolie-t sem, akinek a neve szintén felmerült a meghívottak között. Más hírességeket, többek között Peter Thiel PayPal-alapítót és élettársát, Matt Danzeisent viszont Brassóban sikerült elcsípni. A helyi sajtó szerint vasárnap a város központjában ebédeltek, ahol a nemzetközi konyha különlegességei mellett hagyományos román telemea sajtot is felszolgáltak nekik.

A vacsorát már egy törcsvári vendéglőben fogyasztotta el a vendégsereg. Az Adevărul szerint a lokál kerítését paravánnal vették körbe, hogy a kíváncsi tekintetek ne zavarják őket. A helyszínen készült fotók szerint a meghívottak ide már Halloween-jelmezben jöttek.

A „Drakula-kastélyba” este tíz órakor kezdtek érkezni a vendégek, némelyik vámpírfogat is viselt, a buli pedig éjfélkor kezdődött el. A Libertatea szerint a termekbe különféle tematikus bárokat, lounge-okat rendeztek be.

A helyszínen sikerült lefotózni Adrian Grenier színészt is, akinek legismertebb szerepe Vincent Chase a Törtetők (Entourage) című sorozatban, és aki a törcsvári Halloween-partin Drakula grófot alakította.

„Tweet that, Elon!” – helyszíni tiltakozást szervezett a Greenpeace

Az amerikai hírességek és milliárdosok jelenlétét kihasználva tiltakozást szervezett Törcsvárra a Greenpeace Románia környezetvédelmi szervezet, üzeneteiket a kastély tornyára vetítették.

Mint Facebook-oldalunkon is írták, a korrupció és a profithajhászás veszélyezteti a jelenleg mindössze 2 százalékban védett romániai erdőket. Arra kérték az amerikai véleményformálókat, többek között Elon Muskot, hogy erről posztoljanak, ahelyett, hogy a Kárpátokat és a bolygó nagy részét vidámparkként használnák.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!