Rasszizmus

RSS

Letartóztattak egy afroamerikai lelkészt, mert meglocsolta a szomszédja virágait

Májusban történt az eset, a férfi most szövetségi pert indított az indokolatlan letartóztatás ellen.

Várhatóan egy hónapon belül dönt Orbán Viktor tusványosi beszéde kapcsán a diszkriminációellenes tanács

A CNCD a tegnap tárgyalta a magyar miniszterelnök beszéde kapcsán benyújtott feljelentést. A magyar nagykövetség részéről nem érkezett semmiféle álláspont vagy reakció.

Feketék A Gyűrűk Urában? Úristen!

Színes bőrű szereplők, kitalált női karakterek, homoszexualitás. Tolkien-rajongók tízezrei panaszkodnak előre, hogy A hatalom gyűrűi sorozatban a politikai korrektség kedvéért rengeteg dolgot átírnak Tolkien eredeti világából. Eljárt az idő a fehér férfiak felett, vagy a készítők tényleg tönkreteszik Középföldét?

Rasszizmussal vádolnak két Winnetou-könyvet Németországban, egy kiadó vissza is vonta azokat

Kritikusai szerint az indiánregény modern folytatásai rasszista sztereotípiákat erősítenek, mások nem értik, miért kell máglyán elégetni gyerekkoruk hősét.

Ciucă: lesz egy tisztázó beszélgetés a koalícióban Orbán Viktor tusnádfürdői kijelentéseiről

A kormányfő elmondta, még nem volt alkalma személyesen tárgyalni Kelemen Hunorral, és ez nem olyan téma, amit telefonon meg lehet beszélni.

Bírságot kell fizetnie vagy börtönbe mennie a zilahi buszpályaudvaron a sofőr által seprűnyéllel ütlegelt roma nőnek

Az ötgyerekes anya hat hónap börtönt kockáztat, míg a sofőr felfüggesztettel megúszta.

Ludovic Orban: Orbán kijelentései miatt indokolt lenne felfüggeszteni Magyarország szavazati jogát az EU intézményeiben

Ő volt az egyetlen román pártelnök, aki ott volt az idei Tusványoson.

Kelemen Hunor szerint természetes, hogy egy tusványosihoz hasonló eseményen akkor is tapsolsz, ha egyetértettél, akkor is, ha nem

A RMDSZ elnöke szerint nincs koalíciós válság, és kész megbeszélni Orbán Viktor tusványosi nyilatkozatait a kormánykoalícióban.

Markó Béla a G4mediának: Elégedetlen vagyok Kelemen Hunor nyilatkozatával

Véleménye szerint az RMDSZ vezetőinek el kellett volna utasítaniuk azokat a „veszélyes és elfogadhatatlan” gondolatokat, amelyeket Orbán Viktor magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn megfogalmazott.

Hegedüs Zsuzsa meggondolta magát Orbán csütörtöki visszakozós nyilatkozata után

„Segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz” – írta a miniszterelnöknek.

Mire van szükségünk: faji paranoiára vagy az egyetemesség politikájára?

„Azok, akik számára gyomorforgató a faji politika, kifejezhetik ellenérzésüket vagy magukban tarthatják – mindkettőt látszólag azonos eredménytelenséggel. Mi a teendő, amikor a magyar hegemón ennyire kényelmesen megeresztheti a nadrágszíjat?” Szilágyi Botond véleménycikke Orbán Viktor tusványosi beszéde kapcsán.

Náci beszéd vagy náci rendszer?

„Tehát a miniszterelnök úr nem lehet rasszista. Szép. Ámde ha minden ember szellemi és erkölcsi értelemben egyenlő (mindannyian Istent tükrözik vissza), akkor a fajkeveredés ellenzése abszurdum.” Tamás Gáspár Miklós véleménycikke Orbán Viktor tusnádi beszédéről.

Petíció indításával határolódik el a rasszista beszédtől a Pluralizmus Erdélyben kezdeményező csoport

Szerintük az ilyen beszédmódnak nincs mit keresnie az erdélyi magyar nyilvánosságban, „ami évszázadok óta az etnikai, vallási tolerancia színhelyeként gondol saját magára”.

Fehérségverseny

Előbb hangos felháborodás övezte a nacionalista rendzavarókat Tusványoson, hiszen a nacionalizmus mélységesen megvetendő (már, ha román), majd lelkesen tapsoltak a fajelméleti fejtegetések után. Végül is, egy kis náci szöveg, megtoldva gázkamrás viccekkel, sosem ártott, ugye?

Orbán: A Jóisten minden embert a saját képmására teremtett, ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

A miniszterelnök levélben válaszolt Hegedüs Zsuzsának, miszerint a kormány az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében a zéró tolerancia politikáját követi.

Eckstein-Kovács Péter: Orbán Viktor rasszizmusától kiráz a hideg. Az RMDSZ-nek világossá kell tennie, hogy elhatárolódik-e tőle

Ez tiszta rasszizmus, amit Magyarország miniszterelnöke eddig legalábbis még nem mutatott ki, nyilatkozta a jogász.

Romániai hírtévé szalagcíme: Orbán rasszista beszédet mondott Tusványoson

A Digi24 a The Guardian cikke alapján tudósít a magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédéről.

Amerikai országjelentés Romániáról: továbbra sem működik megfelelően az anyanyelvű ügyintézés a magyar kisebbség számára

A korrupció mellett az erőszakszervezetek visszaélései, a nemi alapú erőszak esetek elszámoltatásának hiánya és a sajtó függetlenségének helyzete is ott van a legsúlyosabb problémák között.