Nők elleni erőszak

RSS

Egy év alatt 81 ezer nőt gyilkoltak meg a világon, nagy részük családtag áldozata volt

A romániai állampolgárok 55%-a úgy véli, hogy a nők elleni erőszakos fellépés bizonyos helyzetekben indokolt.

Ha nem beszélünk a kamaszokkal a szexről, egyedül maradnak a pornó okozta traumákkal

A kamaszokat nem csak a nem kívánt terhességek és a nemi betegségek ellen kell felvértezni, hanem a párkapcsolati erőszak ellen is, amelynek egyik forrása az általuk fogyasztott pornó.

„Nők százai haltak meg, ez nem igazságszolgáltatás”. Több romániai városban tüntettek a nők biztonságáért

A kormány még nem hagyta jóvá a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség előmozdításáról, valamint a családon belüli erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát.

Kiakadt a temesvári politikusok egy része a nők elleni erőszakot tematizáló plakát miatt

A volt polgármester és az alprefektus is nehezményezi a plakáton szereplő „obszcén” szójátékot.

Lezárták a nyomozást, emberölés vádjával állítják bíróság elé Boné Ferencet

A vádlott a bűnvádi eljárás alatt is letartóztatásban marad.

Más megyébe helyeztetnék át a Zilahon bántalmazott roma nő ügyét, ahol az igazságszolgáltatás „nem az agresszor cinkosa”

Az E-Romja romajogi aktivista szervezet vezetője szerint szinte semmi esélye egy egyedülálló, mélyszegénységben élő, 3 gyerekes roma nőnek kivívni az igazát a bíróságon egy számos erőforrással rendelkező férfival szemben, aki ráadásul egy volt rendőr.

A nőuralom veszélyeiről – a rettegést csillapítandó

A Krónika hasábjain a minap megjelent egy furcsa írás. A szerző fontosnak látta, hogy pár héttel azután, hogy „a sajtó alaposan megszellőztette” Molnár Beáta meggyilkolásának esetét, arról írjon: megfeledkezni látszunk a nők által elkövetett erőszakról.

Szüzességi vizsgálat és rendszerszintű bántalmazás: a nők elleni agresszió kultúrájáról kérdeztük a Nőszervezet véleményét

Megkérdeztük az RMDSZ Nőszervezetét, hogy mi a véleménye a nők elleni erőszak tragikus eseteiről és a Romániában még mindig alkalmazott, kérésre történő szüzességi vizsgálatokról.

Petícióban kérik a nők jogaiért kiálló civil szervezetek a szüzességi vizsgálatok betiltását Romániában

A petíció szerint a szüzességi vizsgálat a nemi alapú diszkrimináció és erőszak egyik formája, amely megsérti a nők emberi jogait.

Vannak rá szavak: nők elleni erőszak. És fel kell tennünk a kérdést: hol van a közösségi felelősségvállalás?

Ez a gyilkosság párkapcsolaton belüli erőszak, nők ellen elkövetett erőszak, az abúzus legsúlyosabb végkimenetele, nőgyilkosság.

Bűnvádi eljárást indítottak Boné Ferenc ellen

Az ügyészek a vádlott 30 napos előzetes letartóztatását kérték a bíróságtól.

Megtalálta a rendőrség Boné Ferencet

Csütörtök este Nagyváradon fogták el Boné Ferencet, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy meggyilkolta a 30 esztendős Molnár Beátát, és egy elhagyott benzinkút mögötti területen hagyta a holttestet műanyag zsákba csomagolva.

Meghalt egy nő. Megölte egy pszichopata, aki előzőleg évtizedekig nőket bántalmazott

Mi kell ahhoz, hogy kimondjuk, hogy ha valaki „csak” egyszer is súlyosan bántalmaz valakit, az nem hiba, hanem bűncselekmény. Ha az a valaki többször bántalmaz embereket, az nem tévedett, hibázott vagy vesztette el pillanatnyilag a józan ítélőképességét, hanem visszaeső bűnelkövető.

Szakszervezet: nemcsak a színházban van probléma, a munkahelyi zaklatás ellen kollektív védelem kell

Egy felmérés szerint a romániai munkavállalók 44%-át már érte szexuális zaklatás a munkahelyén; civilek, jogvédők sürgetik a munkahelyi erőszak elleni nemzetközi egyezmény romániai ratifikálását.