Mihai Tîrnoveanu

RSS

Nagy-Romániát követeltek és hórát jártak a román nacionalisták Kézdivásárhely központjában

Provokációként indult a Nemzet Útja kézdivásárhelyi performansza, de a helybéliek nem csatlakoztak az idebuszoztatott ünneplőkhöz. A nagyszabású megmozdulás helyett egy vérszegény ünneplés lett, és üres szólamok pufogtatásába fulladt az esemény.

„Mondja el Magyarországon, ne jöjjön ide ezekkel a vállalhatatlan nézetekkel” – romániai reakciók Orbán tusványosi beszédére

Az RMDSZ koalíciós partnerei, a szociáldemokraták és a liberálisok élesen bírálták a magyar kormányfő tusványosi kijelentéseit, a román külügy örül annak, hogy legalább az etnikai alapú autonómia nem került szóba a rendezvényen, de ugyanakkor elfogadhatatlannak tartja az ott elhangzottakat.

A szélsőséges nacionalista Mihai Tîrnoveanu zavarta meg Orbán tusványosi beszédét

A férfi rendszeresen szerepel a hírekben magyarellenes megnyilvánulásaival, például ő volt a 2019-es Úz völgyi temetőfoglalás egyik szervezője.

Ismét az úzvölgyi katonatemetőben keménykedtek a román nacionalisták

„Ha kell, tízezer román meztelen mellkassal áll a buldózerek elé!” – fenyegetőztek a román nacionalisták, akik a hősök napján kimentek a katonatemetőbe, hogy megvédjék a betonkereszteket. Helyszíni riport.

Ismét Úzvölgyébe készül a Calea Neamului június 2-án

Meg akarják védeni az oda illegálisan kihelyezett román kereszteket és emlékművet, amelyek ledöntésre vannak ítélve.