BBTE

RSS

Közzétette középiskolásoknak szóló esszépályázati felhívását a BBTE Magyar Filozófiai Intézete

2023-ban is várják a 9-12. osztályosok jelentkezését, ezúttal idegen nyelven írt dolgozatokkal is lehet pályázni.

Független nemzetközi szakértőket is bevon Bode dolgozatának újraelemzésébe a BBTE

Daniel David maga kéri az új vizsgálatot, ha az etikai bizottság nem indítja el hivatalból.

Kereken másfél évszázada kezdődött a tanítás a kolozsvári egyetemen, utánajártunk, milyen lehetett a diákélet a kezdetekben

Egy átlagos diák valószínűleg jogot tanult és hivatalnoknak készült, házinéninél ebédelt, a színházban szórakozott, a könyvtárban pedig olvasással töltötte a szabadidejét, mert a jó tanulmányi eredményekért ösztöndíj és jutalom járt.

Emilia Șercan szerint „elsimította” Bode plagizálásának ügyét a BBTE. Az egyetem szerint viszont korrekt módon vizsgálták a dolgozatot

Az újságíró szerint az egyetem politikai döntést hozott azzal, hogy az egyértelműen plagizáló Bodét nem szankcionálta. Markó Bálint rektorhelyettes a Transtelexnek úgy nyilatkozott, hogy a vizsgáló bizottság mindent megtett.

Országos első a gazdaságtudományi képzésben a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem

Az egyetem gazdaságtudományi kara komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt években mind az oktatás, mind a tudományos kutatás fejlesztése érdekében.

Kolozsvári vagy és felcsapnál amatőr kutatóbiológusnak? Tarts méhecskehotelt az erkélyen!

A BBTE alaposabban felmérné a városban élő vadméheket, és várja önkéntesek csatlakozását egy izgalmas projekthez. Nem kell mást tenni, mint egy méhecskehotelt kihelyezni és fotózni a jámbor lakókat.

Markó Bálint: Bármi lehet még a felsőfokú oktatási törvénytervezetből – korszakalkotó jogszabály vagy gumiparagrafusok halmaza

Kellemesen csalódott a BBTE rektorhelyettese a felsőfokú oktatási törvénytervezetben. Úgy látja, igazi európai nyitás lehetőségét teremtette meg a jogi keretet megszövegező munkacsoport, bár számtalan buktatóval szembesülhetnek még, ugyanis nincs garancia arra, hogy ezek az elképzelések meg is valósulnak.

Több mint 530 magiszteri hallgató ballagott el a BBTE Magyar Tagozatán

A köszöntőbeszédeket tudománynépszerűsítő előadás követte.

Fellép az egyetemen történt visszaélések ellen a BBTE Színház- és Filmművészeti Karának vezetősége

Sajtóközleményben vállaltak szolidaritást az áldozatokkal, és határozottan elítélték a bántalmazó magatartást.

Az idei Szociológus Napokon a krízisen lesz a fókusz

Be lehet írni a naptárakba: május 11-13.

Brit tudományos kiadó díjazta a BBTE közgazdász kutatócsapatát

Az indoklás szerint tudományos kutatásukkal valós hatást gyakoroltak a közösségek életére és a tudomány társadalmi elfogadottságára.

„Minden költőt legalább háromszor kell újraolvasni”

A József Attila – Visszhangok költői est csupán ürügy volt arra, hogy a hallgatóság bepillantást nyerjen Balla Zsófia, Báthori Csaba és Markó Béla költői világába.