Orbán Viktor a Sepsi OSK focimeccsén hangolt a szombati beszédre

2023. július 22. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szerdán érkezett meg Tusnádfürdőre, miután Bukarestben Marcel Ciolacu román miniszterelnökkel, Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével és a román közlekedésügyi miniszterrel, Sorin Grindeanuval ebédelt. A beszélgetésen a Transtelex cikke szerint többek közt a Budapest-Bukarest gyorsvasút megépítése is szóba került.

A magyar miniszterelnök pénteken a határon túli magyar politikai szervezetek vezetőivel ebédelt, majd este beugrott a sepsiszentgyörgyi (Sepsi OSK) focicsapat meccsére. A magyar állami támogatásból felépített stadion díszpáholyában Diószegi Lászlóval, a Sepsi OSK tulajdonosával és Antal Árpáddal, Sepsiszentgyörgy polgármesterével nézte végig a meccset, de több magyar miniszter is a lelátóról osztott meg szelfiket Facebookon. A román sajtó a meccsről beszámolva sietett kiemelni, hogy a sepsiszentgyörgyi fociklub 2022-ben több mint 6 millió eurót kapott a magyar kormánytól.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!