Próbálják a csendőrök arrébb küldeni a román tüntetőket Tusványoson, kisebb dulakodás tört ki

2023. július 22. – 12:45

Másolás

Vágólapra másolva

A kerítésen kívül a román tüntetők még várnak, a magyarok morgolódnak, hogy „bezzeg mi idehozzuk nekik a stadiont meg az adófizetők pénzét”. A csendőrök egyébként mindenkit leállítanak és elküldenek, aki kiabálni kezd, hogy ne legyen konfliktus. „Magyarország is román föld”, világosít fel engem egy tüntető. Azzal érveltek, hogy hadd jöjjenek be ők is, hiszen tudnak ők is valamennyit magyarul – pár perccel később el is hangzott egy „menj a kurva anyádba”.

Fotó: Molnár Réka/Telex
Fotó: Molnár Réka/Telex

Orbánt várja a tömeg, hogy jöjjön ki, jöjjön el mellettük – addig meg a csendőröket hazaárulózzák és mondják nekik, hogy „ti nem ismeritek a történelmet”. Próbálják a csendőrök arrébb küldeni a tüntetőket, ők nem mennek, kisebb dulakodás tört ki. Minden érkező autónak fütyülnek, román zászlóval csapkodják a járműveket, azt üzenik Orbánnak, hogy Erdély mellett Moldova és Magyarország is román föld.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!