Ungár Péter: Stratégiai hiba, hogy jobboldali jelöltje lett a baloldali centrumú ellenzéknek

2022. április 4. – 21:58

Másolás

Vágólapra másolva

Stratégiai hibának tartja Ungár Péter Karácsony Gergely előválasztási visszalépését, és „stratégiai hiba, hogy jobboldali jelöltje lett baloldali centrumú ellenzéknek”. Az LMP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a választási eredmény azt mutatja: az ellenzéki oldalon nem igazán ismerik azt az országot, amiben politizálnak, és nem ismerik azokat a kérdéseket, amik az embereket foglalkoztatják.

Szerinte az ellenzéki pártszövetség vereségét nem lehet annyival letudni, hogy a jobbikos szavazók nem rájuk szavaztak. Olyan baloldali bástyának számító szombathelyi választókörökben is kikaptak a Fidesztől, ahol Horn óta mindig a baloldal nyert.

Nagyon bízik abban, hogy a jövőben nem az elit pozícióját fogják felvenni, hanem a népét, ő az állampolgárok többségével szeretne foglalkozni. A beszélgetésről készült teljes összefoglalónkat itt tudja elolvasni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!