Navracsics Tibor meglepődött, hogy ilyen különbséggel nyert Rig Lajos ellen

2022. április 4. – 17:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz eddigi legjobb eredményét érte el Veszprém megye 3. választókerületében Navracsics Tibor, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje. A volt igazságügyi miniszter az előzetes várakozásokkal ellentétben nagyon simán nyert a jobbikos Rig Lajos ellen (51,47 – 43,8%).

„Számomra nagyon meglepő. Úgy gondoltam, hogy egy-két száz szavazaton fog múlni az eredmény, de ennél sokkal nagyobb a különbség” – értékelte az eredmény Navracsics hétfőn az RTL Klubnak. Nehéz kampány volt, amelyben elsősorban a helyi ügyekre koncentráltak a kormánypárti jelölt szerint. „Talán ezt sikerült jól megvalósítani, ezért is sikerült ez a jó eredmény, aminek természetesen nagyon örülök.”

Számos probléma van, amit meg kell oldani a választókerületben Navracsics szerint a következő ciklusban. „Az ország egyik legszebb vidéke, ami óriási lehetőségek előtt ál, amit el is lehet puskázni, és ki is lehet használni” – fogalmazott. Azt is megjegyezte, hogy ellenfele nagyon tisztességesen, már vasárnap este felhívta gratulálni. „Én úgy gondolom, hogy ez egy olyan pozitív elem a magyar politikai kultúrában, amit mindenképpen ki kell emelni”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!