Jakab: Vissza fogjuk szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől

2022. április 4. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Összeült a vasárnapi vereség után a Jobbik országos elnöksége, hogy Jakab Péter beszámolója szerint megerősítsék „az eddigi néppárti politika helyességét”.

„Azok, akik a régi Jobbik szavazóit keresik rajtunk, a régi Jobbik szélsőségektől sem mentes hangját akarják viszonthallani” – írja Facebook-oldalán a párt elnöke. A Jobbik nem kíván letérni szerinte a párt elnöksége által kijelölt néppárti útról, és nem kíván letérni az összefogás útjáról sem.

„Vissza fogjuk szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől”

– szúrt oda ismét Márki-Zay Péternek Jakab, majd azt írta, a magyar emberek számíthatnak a Jobbikra a rezsim elleni küzdelemben, és akkor is, „amikor az Orbán-kormány megszorító intézkedései ráomlanak az országra. Készen állunk, hogy kivezessük az országot a válságból.”

Vasárnap este arról beszélt Jakab, hogy Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket. „Márki-Zay Péter hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg októberben, és tetemes előnyt. Ebből már tetemes hátrány lett, hovatovább fideszes kétharmad. Talán a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!