Jakab: Vissza fogjuk szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől

2022. április 4. – 16:51

Másolás

Vágólapra másolva

Összeült a vasárnapi vereség után a Jobbik országos elnöksége, hogy Jakab Péter beszámolója szerint megerősítsék „az eddigi néppárti politika helyességét”.

„Azok, akik a régi Jobbik szavazóit keresik rajtunk, a régi Jobbik szélsőségektől sem mentes hangját akarják viszonthallani” – írja Facebook-oldalán a párt elnöke. A Jobbik nem kíván letérni szerinte a párt elnöksége által kijelölt néppárti útról, és nem kíván letérni az összefogás útjáról sem.

„Vissza fogjuk szerezni azokat a jobbikos és baloldali szavazókat is, akiket a közös miniszterelnök-jelölt megszólalásai elriasztottak az egységes ellenzéktől”

– szúrt oda ismét Márki-Zay Péternek Jakab, majd azt írta, a magyar emberek számíthatnak a Jobbikra a rezsim elleni küzdelemben, és akkor is, „amikor az Orbán-kormány megszorító intézkedései ráomlanak az országra. Készen állunk, hogy kivezessük az országot a válságból.”

Vasárnap este arról beszélt Jakab, hogy Márki-Zay nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket. „Márki-Zay Péter hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg októberben, és tetemes előnyt. Ebből már tetemes hátrány lett, hovatovább fideszes kétharmad. Talán a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna” – fogalmazott a Jobbik elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!