IKEA áruház nyílt Temesvár mellett

2023. június 8. – 13:34

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön nyitotta meg az IKEA a temesvári áruházát egy több mint 60 millió eurós beruházás révén, írja a zf.ro. A svéd IKEA csoporthoz tartozó IKEA Románia vélhetőleg magyarországi és szerbiai vásárlókra is számít, ezért választotta a Temesvár mellett levő Újszentest a legújabb boltja helyszínének. Ez a vállalat harmadik üzlete Romániában.

A zf.ro szerint az új áruház 26 000 négyzetméteren kínál több mint 8300 lakberendezési terméket. A parkolója 754 szabad férőhellyel rendelkezik, és 12 elektromos járműtöltő állomással van felszerelve.

Bár a svéd gigavállalat igyekszik magát környezetbarát cégként láttatni, természetvédő szervezetek szerint egyáltalán nem riad vissza attól, hogy védett erdőkből illegálisan kivágott fát vásároljon fel alapanyagnak. Legutóbb az Agent Green vádolta meg őket azzal, hogy hogy több erdészeti és környezetvédelmi törvényt is megszegnek Romániában.

A svéd tulajdonú vállalat a közösségi médiában vehemens kritikákat kapott amiatt, hogy alacsony fizetést ajánl az állásinterjúkon résztvevő munkakeresőknek, majd a temesváriak egy részénél az ütötte ki a biztosítékot, hogy a cég a város központjában található megyei kereskedelmi és iparkamara épületén hatalmas banneren hirdette, hogy munkaerőt keres.

Ahogy arról február végén beszámoltunk, ugyan az építkezés már befejeződött, a helyi média már hírt adott arról, hogy a nyár kezdete előtt nem tudják megnyitni a temesvári üzletet. A gond a helyi lapok szerint az volt, hogy a svéd vállalat nem talált még elegendő számú alkalmazottat az egység működtetéséhez, mert a vállalat alacsony fizetést ígért, különösen a nem szakképzett, raktári munkára alkalmazandó jelentkezőknek. A legutóbbi sajtóértesülések szerint ázsiai vendégmunkások alkalmazásával oldották meg a munkaerőhiányt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!