Késhet a temesvári Ikea átadása, mert a svéd vállalat alacsony fizetést ígér a leendő alkalmazottaknak

2023. február 27. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan az építkezés már befejeződött, a helyi média szerint akár az idei év nyaráig is elhalaszthatják az Ikea lakberendezési áruház temesvári üzletének megnyitását, mivel a svéd vállalat nem talált még elegendő számú alkalmazottat az egység működtetéséhez. A Ziarul Timișoara úgy tudja, az érdeklődés hiányának oka az lehet, hogy a vállalat alacsony fizetést ígért, különösen a nem szakképzett, raktári munkára alkalmazandó jelentkezőknek.

A lap szerint az elmúlt időszakban több állásinterjún részt vevő személy is nyilvánosságra hozta, hogy milyen bérajánlatot kapott a svéd vállalattól. A Ziarul Timișoara szerint a vállalat 2000 lejes nettó fizetést kínált a nem szakképzett jelentkezőknek, amit napi 20 lej értékű élelmiszer-utalványokkal, valamint havi 150 lej szállításra vonatkozó juttatással egészítene ki. A lap egyszerű számolgatás után megjegyzi, hogy a nettó 2570 lej körüli havi fizetés nem túl vonzó, ha figyelembe vesszük, hogy idéntől 1898 lejre emelkedett a nettó minimálbér szintje, míg a nettó átlagbér a 4 ezer lejt is meghaladja Romániában.

Az Ikea temesvári áruházának építése 2021 szeptemberében kezdődött, és 12 hónapos kivitelezéssel terveztek. Ugyan hivatalos nyitási dátumot a vállalat nem közölt, de a helyi média korábban 2022 karácsonyáról, majd idén február végéről írt, mint az indulás lehetséges időpontja.

A temesvári 27 ezer négyzetméteres üzletben több váltásban 250 személy fog dolgozni a tervek szerint. Ez lesz az Ikea harmadik romániai üzlete, és az első, amelyet nem a fővárosban nyitnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!