Késhet a temesvári Ikea átadása, mert a svéd vállalat alacsony fizetést ígér a leendő alkalmazottaknak

2023. február 27. – 17:24

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan az építkezés már befejeződött, a helyi média szerint akár az idei év nyaráig is elhalaszthatják az Ikea lakberendezési áruház temesvári üzletének megnyitását, mivel a svéd vállalat nem talált még elegendő számú alkalmazottat az egység működtetéséhez. A Ziarul Timișoara úgy tudja, az érdeklődés hiányának oka az lehet, hogy a vállalat alacsony fizetést ígért, különösen a nem szakképzett, raktári munkára alkalmazandó jelentkezőknek.

A lap szerint az elmúlt időszakban több állásinterjún részt vevő személy is nyilvánosságra hozta, hogy milyen bérajánlatot kapott a svéd vállalattól. A Ziarul Timișoara szerint a vállalat 2000 lejes nettó fizetést kínált a nem szakképzett jelentkezőknek, amit napi 20 lej értékű élelmiszer-utalványokkal, valamint havi 150 lej szállításra vonatkozó juttatással egészítene ki. A lap egyszerű számolgatás után megjegyzi, hogy a nettó 2570 lej körüli havi fizetés nem túl vonzó, ha figyelembe vesszük, hogy idéntől 1898 lejre emelkedett a nettó minimálbér szintje, míg a nettó átlagbér a 4 ezer lejt is meghaladja Romániában.

Az Ikea temesvári áruházának építése 2021 szeptemberében kezdődött, és 12 hónapos kivitelezéssel terveztek. Ugyan hivatalos nyitási dátumot a vállalat nem közölt, de a helyi média korábban 2022 karácsonyáról, majd idén február végéről írt, mint az indulás lehetséges időpontja.

A temesvári 27 ezer négyzetméteres üzletben több váltásban 250 személy fog dolgozni a tervek szerint. Ez lesz az Ikea harmadik romániai üzlete, és az első, amelyet nem a fővárosban nyitnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!