A Tarom gépe fog először landolni a brassói repülőtéren. Egy Brassó-Bukarest járat feltételeiről is tárgyaltak

2022. november 15. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

„Az első kereskedelmi repülő, amely a brassói repülőtéren landolni fog, a Tarom flottájához tartozó romániai gép lesz” – jelentette ki a Bizbrasov.ro tudósítása szerint Mihai Ursu, a Tarom vezérigazgatója azt követően, hogy hétfőn tárgyalt a Brassó Megyei Tanács elnökével, Adrian Veșteával, valamint a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér igazgatójával, Alexandru Anghellel.

A találkozó után ugyan arról nem közöltek konkrét részleteket, hogy milyen útonvalon repülhet az első járat, a portál szerint a hétfői megbeszélésen a résztvevők abban állapodtak meg, hogy olyan fenntartható megoldásokat is keresnek, amelyek révén a román állami tulajdonban lévő, folyamatosan pénzügyi gondokkal küzdő légitársaság járatokat tudjon üzemeltetni Brassó és Bukarest között. Ha figyelembe vesszük, hogy Brassó és a főváros között közúton mindössze 184 kilométer a távolság, ami nem csúcsidőben akár 2 és fél óra alatt megtehető, valamint azt is, hogy Brassó és Bukarest között a vasúti összeköttetés viszonylag elfogadható, a leggyorsabban közlekedő járatok szintén bő két és fél óra alatt érnek be Bukarestbe, akkor viszont repülőjáratok működtetése a két város közelsége miatt meglehetősen különös lépésnek tűnik, és nagy valószínűséggel csak kisebb, ATR-típusú gépekkel oldható meg gazdaságosan.

Arról a Tarom vezérigazgatója is beszélt, hogy a Brassó-Bukarest járatok beindítása feltételekhez kötött. „A Bukarest és Brassó közötti járatok üzemeltetéséről csak akkor beszélhetünk, ha a leendő repülőtér infrastruktúrája ezt lehetővé teszi, hangsúlyozva azt a feltételt, hogy a repülőtér és Brassó központja között rendszeresen legyen integrált utasszállítás, valamint autóbérlés típusú szolgáltatások is legyenek elérhetőek a leendő utasok számára” – tette hozzá a TAROM vezérigazgatója.

A brassói repülőtérrel kapcsolatban egyébként számos hír jelent meg a napokban: Adrian Veștea, a légikikötőt tulajdonló megyei önkormányzat elnöke kijelentette, hogy a repülőtér 2023. júniu 15-től kezdi meg a működését, majd pár nappal később a reptér igazgatója azt nyilatkozta a sajtónak, hogy szinte biztosan lesz Brassó-Bécs járat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!