Június 15-én adhatják át a brassói repülőteret

2022. november 5. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Már tárgyalásokat folytatnak egy légitársasággal a Brassó-Kisinyov járat beindításáról – jelentette ki a Nova TV-nek adott interjúban a még mindig átadásra váró vidombáki repülőtérrel kapcsolatban Adrian Veștea, a Brassó Megyei Tanács elnöke. A politikus szerint 2023. június 15-től „repülni fognak” a gépek a Brassó melletti repülőtérről, a légikikötőnek pedig idővel minden jelentős európai repülőtérrel kapcsolódása lesz.

Veștea egyelőre nem nevezte meg azt a légitársaságot, amely a Brassó-Kisinyov járatot működtetné, a megyei önkormányzat vezetője viszont arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte egy ilyen járatnak Románia és a Moldovai Köztársaság közötti gazdasági kapcsolatok erősítése szempontjából is nagy lesz a jelentősége.

A légikikötő átadását eredetileg most novemberre tervezték, de az indulás több ok miatt is jelentősen csúszik. Az egyik legfontosabb, hogy a vártnál később fogja megkapni a reptér a navigációs rendszerét, így annak beüzemelése még várat magára.

A repülőtérrel kapcsolatban az utolsó pozitív hír az volt, amikor a kormány néhány napja döntött a repülőtér légi határátkelőhelyének és vámhivatalának megnyitásáról.

A Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér lesz 1974 óta az első új repülőtér Romániában. A beruházás költségei 120 millió euróra rúgnak, és azt várják tőle, hogy Brassó mellett a szomszédos jelentős magyar lakosságú megyékre is pozitív gazdasági hatást gyakorol majd.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!