Szinte biztosan lesz Brassó-Bécs járat a vidombáki reptér igazgatója szerint

2022. november 11. – 14:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A múlt héten két moldovai légitársasággal, a HiSky illetve a Fly One képviselőivel folytattak tárgyalásokat a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtérről a Moldovai Köztársaságba induló járatok beüzemeltetéséről – közölte a BizBrasov helyi portál azután, hogy Adrian Veștea, a Brassó Megyei Tanács elnöke arról nyilatkozott a sajtóban, hogy járatot indítanak Brassó és Chișinău között.

Alexandru Anghel, a reptér igazgatója tehát megerősítette Veștea mondandóját, illetve több részletet is elárult arról, hogy több légitársasággal és utazásszervező céggel is zajlanak jelenleg a tárgyalások.

Elmondása alapján a rendszeres járatok beindítása iránt leginkább a magyar Wizz Air légitársaság volt érdekelt, velük korábban 15 célállomásról is egyeztettek, köztük München, Tel-Aviv, Róma, Milánó és London esetében. Anghel azonban itt kiemelte: a Brassó-Vidombák reptér beüzemelésére még nem lesz minden járat véglegesítve, de „fogadni merne”, hogy az első út Brassóból Tel-Avivba fog vezetni, mert nagy a kereslet Izraelből. „De ezt még meglátjuk” – tette hozzá az igazgató, aki arról is beszélt, hogy a fő célpontok között Németország, Anglia, Olaszország, Franciaország és Spanyolország szerepel. Az igazgató a helyi lapnak azt is elmondta, hogy jelenleg a Tarommal állnak a legelőrehaladottabb stádiumban, az elkövetkező időszakban pedig a német Lufthansával és a Ryan Airrel is tárgyalni fognak.

„A legbiztosabb az, hogy az osztrák Austrian Airlines Bécs-Brassó járatot indít” – emelte ki Anghel.

A reptér vezetője szerint ahhoz, hogy júniusban felszálljanak az első repülőgépek Brassó mellől, már március elején mindennel készen kell állniuk.

A légikikötő átadását eredetileg most novemberre tervezték, de az indulás több ok miatt is jelentősen csúszik. Az egyik legfontosabb, hogy a vártnál később fogja megkapni a reptér a navigációs rendszerét, így annak beüzemelése még várat magára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!