Október 10-e után sem indítja újra járatait a Blue Air

2022. szeptember 30. – 17:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blue Air október 10-e után sem indít járatokat – közölte pénteken a légitársaság azokkal az ügyfelekkel, akik októberi dátumra váltottak jegyet. Bár a Blue Air hivatalos közleményben kommunikált arról, hogy október 10-e után újra útnak indulnak a társaság repülői, a sajtó számára eljuttatott e-mailek szerint minden járatot töröltek az elkövetkezendő időszakból.

A Digi24 pénteken arról írt, hogy több nézőjük továbbított számukra olyan, a legitársaságtól származó leveleket, amelyekben a járatok törléséről értesítik őket, ugyanitt pedig további halasztásokról írnak.

A sajtónak panaszkodó utasok közül többen állítják, hogy a Blue Air ügyfélfogadó munkatársait nagyon nehezen érik el telefonon, ráadásul percenként 60 centet számítanak fel. A jegyekért fizetett összeget pedig egész egyszerűen nem tudják visszaigényelni, ugyanis a Blue Air minden kommunikációs csatornáján arról tájékoztatja őket, hogy az elektronikus tárcájukba „utalják vissza” a pénzt, amelyet későbbi járatok esetén újra felhasználhatnak.

A Blue Air fapados légitársaság szeptember elején jelentette be, hogy minden romániai járatát felfüggeszti, mivel a társaság összes számláját zárolták a hatóságok. Utólag kiderült, hogy a Blue Air tetemes összeggel, több mint 28 millió lejjel (körülbelül 5,8 millió euróval) tartozik a Környezetvédelmi Minisztérium fennhatósága alá tartozó Környezetvédelmi Alapnak, és a társaság teljes adóssága 230 millió euróra rúg. Ugyan a Környezetvédelmi Alap később úgy döntött, hogy felfüggeszti a társaság számláinak zárolását, a Blue Air egyértelművé tette, hogy a pénzügyi gondjaik miatt egyelőre nem tudják folytatni a tevékenységüket.

A légitársaság helyzetéről itt írtunk részletesen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!