Október 10-e után sem indítja újra járatait a Blue Air

2022. szeptember 30. – 17:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Blue Air október 10-e után sem indít járatokat – közölte pénteken a légitársaság azokkal az ügyfelekkel, akik októberi dátumra váltottak jegyet. Bár a Blue Air hivatalos közleményben kommunikált arról, hogy október 10-e után újra útnak indulnak a társaság repülői, a sajtó számára eljuttatott e-mailek szerint minden járatot töröltek az elkövetkezendő időszakból.

A Digi24 pénteken arról írt, hogy több nézőjük továbbított számukra olyan, a legitársaságtól származó leveleket, amelyekben a járatok törléséről értesítik őket, ugyanitt pedig további halasztásokról írnak.

A sajtónak panaszkodó utasok közül többen állítják, hogy a Blue Air ügyfélfogadó munkatársait nagyon nehezen érik el telefonon, ráadásul percenként 60 centet számítanak fel. A jegyekért fizetett összeget pedig egész egyszerűen nem tudják visszaigényelni, ugyanis a Blue Air minden kommunikációs csatornáján arról tájékoztatja őket, hogy az elektronikus tárcájukba „utalják vissza” a pénzt, amelyet későbbi járatok esetén újra felhasználhatnak.

A Blue Air fapados légitársaság szeptember elején jelentette be, hogy minden romániai járatát felfüggeszti, mivel a társaság összes számláját zárolták a hatóságok. Utólag kiderült, hogy a Blue Air tetemes összeggel, több mint 28 millió lejjel (körülbelül 5,8 millió euróval) tartozik a Környezetvédelmi Minisztérium fennhatósága alá tartozó Környezetvédelmi Alapnak, és a társaság teljes adóssága 230 millió euróra rúg. Ugyan a Környezetvédelmi Alap később úgy döntött, hogy felfüggeszti a társaság számláinak zárolását, a Blue Air egyértelművé tette, hogy a pénzügyi gondjaik miatt egyelőre nem tudják folytatni a tevékenységüket.

A légitársaság helyzetéről itt írtunk részletesen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!